logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: LG G8s ThinQ


Onlangs introduceerde LG twee nieuwe smartphones: de grote Q60 en de wat kleinere G8s ThinQ. Hoewel je zou verwachten dat de Q60 het grote broertje is van de G8s, is niets minder waar. Ja, misschien qua formaat, maar niet qua prestaties! De LG G8s ThinQ is dan ook een stukje duurder. Maar is hij dat wel waard?

Ontwerp

De LG G8S ThinQ heeft een bijzonder luxe ontwerp meegekregen. De glazen achterkant en metalen randen stralen echt iets chiques uit, ondanks het feit dat het glas aanvoelt als kunststof, ondanks de koele aanraking. Daarnaast vind je op de achterzijde drie camera’s in een horizontale streep, aangevuld met een flitser. Zelfs een vingerafdruksensor mag niet ontbreken (er is ook gezichtsherkenning aanwezig, die goed functioneert, ook in omgevingen met weinig licht). Dat houdt de ruimte voor het grote scherm met een OLED-scherm met een resolutie van 1440 x 3120 pixels. Aan de voorkant vind je bovendien een redelijk prominente notch, die wordt benut voor de selfiecamera en de AirMotion technieken.

Prestaties

De LG G8S ThingQ gebruikt de krachtigste Qualcomm-processor van dit moment, de Snapdragon 855, en beschikt over maar liefst 6 GB RAM, 128 GB opslag en de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden via een micro SD-kaart. Voor het geval 128GB nog niet genoeg voor je is (…). Dat zorgt voor uitmuntende prestaties. Je kunt op de G8s vrijwel alle taken probleemloosuitvoeren, zonder vertraging of haperingen. Dat gaat niet alleen op voor zakelijke apps, maar natuurlijk ook voor games – hoewel daar de temperatuur van het toestel vrij snel omhoog gaat.

Camera

Een van de pijlers van de LG G8s is wel diens camerasysteem. Op de dubbele frontcamera vind je een 8MP selfiecamera met een kijkhoek van 80 graden; daarnaast vind je een grote Z-camera die een natuurlijke onscherpte mogelijk maakt door de diepte in fasen te meten en te verwerken. Het resultaat? Professioneel ogende selfies die mensen levendig naar voren haalt.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Op de achterkant vind je drie camera’s. Als eerste is er een 12MP telelens met een 2x zoom waarmee je onderwerpen dichterbij haalt; daarnaast vind je een 13 MP groothoekcamera van met een kijkhoek van 136 graden, waarmee je landschapsfoto’s en groepsfoto’s schiet. En natuurlijk is er een standaard 12 MP camera met een kijkhoek van 78 graden, die je gebruikt om alle andere foto’s te schieten. Deze voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen, hoewel de kleuren behoorlijk fel (verzadigd) zijn, waardoor ze minder ruimtelijk ogen. Portretten worden in de regel mooi vormgegeven, mits het niet te donker is.

Wat is AirMotion

Airmotion is een techniek in de LG Smartphones die je gesture control mogelijk maken – zonder je smartphone aan te raken! Daarvoor wordt de frontcamera gebruikt, die bewegingen detecteert en interpreteert. Je gebruikt Gesture Control bijvoorbeeld om het volume in Spotify aan te passen of te skippen naar het volgende nummer. Zonder je telefoon op te pakken of aan te raken. Handig tijdens het koken, schilderen, klussen, luier verschonen… een grappige functie, maar ik vind Google Assistent sneller en makkelijker. ]


Recensie over LG G8s ThinQ

De LG G8s ThinQ is met recht een premium smartphone. Ook de G8s zet hoog in op de camerakwaliteit, maar deze voldoet maar net: gebruik de AI functie om de kleuren wat te temperen of fotografeer bijvoorbeeld in Adobe Lightrooms RAW-formaat, zodat je de kleuren makkelijk kunt temmen. De smartphone is wel ontzettend snel: hij heeft een flinke bak geheugen en is in gebruik super fijn. Hij ziet er luxe uit en gedraagt zich daar ook naar. Het geluid is dik in orde, het beeldscherm is scherm en helder.

Score: 8


Informatie

LG G8s ThinQ, LG
Meer weten?
Prijs: 600 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.