logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Review: LG Cinebeam Q draagbare beamer

Eerlijk gezegd was ik altijd een beetje kritisch richting beamers. Waarom zou je zo’n ding nodig hebben? In die gevallen is onze website echt briljant: we mogen dit soort gadgets ontdekken en uitproberen om er – in dit geval – achter de komen waarom mensen een beamer in huis halen. Lees hier onze ervaringen met beamers in het algemeen en onze recensie over de LG CineBeam Q in het bijzonder.

Overal streamen

Het grootste voordeel van een beamer is dat je natuurlijk overal kunt streamen… en dat je zelf kunt bepalen hoe groot dat beeld moet worden. Deze beamer toont het beeld met een diameter van 50 inch (80 cm) tot maximaal 120 inch (192 cm). Afhankelijk daarvan verzet je namelijk de beamer. Wil je buiten op het terras televisie kijken? Geen probleem. Met een groep vrienden een voetbalwedstrijd kijken? Ook dat is geen probleem! En heb je geen witte achtergrond? Dan volstaat een wit laken als ondergrond. En dat brengt natuurlijk heel wat mogelijkheden met zich mee, niet alleen thuis op het terras, maar ook voor op vakantie! Dankzij de USB-C en HDMI aansluitmogelijkheden, Apple Airplay en Android Screen Share en de ingebouwde WebOS software kun je zo’n beetje vanuit iedere bron streamen naar je beamer.

Vormgeving

De LG CineBeam Q ziet er stoer uit, met een modern-industrieel ontwerp dat volledig uit aluminium bestaat. Dankzij de handige draaggreep kun je hem makkelijk meenemen naar de gewenste plek, hoewel hij dus niet zo mobiel is als je zou denken door het ontbreken van een accu. De beamer is 135 x 79 x 135 mm groot en weegt ongeveer 1,5 kilogram. Gelukkig heeft het handvat ook als dubbelfunctie om de beamer in een hoek naar boven te richten. De voorkant wordt uiteraard gedomineerd door een flinke lens, achterop sluit je de (stroom)kabels aan.

Scherpte

De LG CineBeam Q valt vooral op door zijn beeldkwaliteit. Ik moet bekennen dat ik geen vergelijkingsmateriaal heb op dit vlak, maar de 4K resolutie komt goed tot zijn recht bij grotere beeldprojecties en ook de helderheid is prima in orde. Voor deze prijs is het overigens een van de goedkopere beamers die 4K beeldkwaliteit bieden. In de volle zon moet je natuurlijk niet willen projecteren, maar dat is logisch. Misschien is wel het grootste probleem dat deze beamer geen ingebouwde accu heeft, waardoor je altijd afhankelijk bent van een stopcontact of een flinke powerunit die 220 volt aan stroom biedt. Zorg dus voor een flink verlengsnoer… of gebruik hem binnenshuis!

Recht in beeld

Met de resolutie en helderheid zit het dus wel snor, maar hoe krijg je dat beeld recht? Ouderen onder ons kennen vast nog de problemen met diaprojectoren, lichtbakken en analoge projectoren, die simpelweg een recht beeld de omgeving in stuurden. De LG CineBeam Q maakt natuurlijk gebruik van de nieuwste technieken met autofocus en een automatische adaptie van de geometrie. Je hebt dus altijd een rechthoekig beeld dat scherp is! Een automatische witbalansaanpassing zorgt dat het beeld ook natuurlijk oogt, op welke ondergrond je hem ook stuurt.

Geluid

Die loftrompet van hierboven klinkt trouwens wel een beetje sneu op de LG CineBeam Q. De 3 watt speakers zijn mono en klinken zoals het er op papier uitziet… behoorlijk sneu! Gelukkig heb je de mogelijkheid om via bluetooth een Dual Audio Output op de zetten, waardoor je draadloos kunt streamen naar bluetooth speakers, radio’s, koptelefoons of soundbars. En geloof me: die heb je echt nodig.


Recensie over LG CineBeam Q

CooleSuggesties topper

Zoek je een betaalbare 4K projector? Dan zit je met de LG CineBeam Q in het goedkoopste segment. Deze beamer ziet er fantastisch uit – de styling is om van te smullen – en de resolutie is dik in orde. De beelden lopen soepel met een mooi contrast. De lichtsterkte van 500 lumen vraagt wel een schemerige of donkere omgeving voor optimale resultaten. Jammer genoeg zul je ook in de buurt van een stopcontact moeten beamen, aangezien hij geen ingebouwde accu heeft. Een andere beperking aan deze beamer is de geluidskwaliteit, die zonder twijfel ondermaats is. Gebruik daarvoor de bluetooth connectie voor het koppelen met een goed geluid. Dankzij WebOS en de aansluitmogelijkheden kun je vrijwel vanaf iedere bron signalen versturen.

Score: 9


Informatie

LG CineBeam Q
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 1099 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.