logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kneipp Arnica


Ben jij ook zo’n fanatiek sporter of ben je vaak actief bezig? Dan ken je het gevoel wel van een iets overbelast lichaam. Soms is het namelijk heerlijk om jezelf even verder uit te dagen dan je normaliter zou doen! Een warme douche of bad is dan echt een welddadig gevoel, het helpt je spieren goed te ontspannen en om weer op krachten te komen. En hoe kun je dat momentje nog specialer maken? Wel: door je onder de dompelen in de prettige producten van Kneipp! Zij introduceerden de Kneipp Arnica productserie. Het natuurlijke arnica-extract vitaliseert en reactiveert de spieren en je hebt hiermee een perfecte combinatie van functionele verzorging met een aansprekende geur.

Van bad tot douche en de massagetafel

De Arnica productserie bestaat uit een complete lijn producten, van een doucheverfrisser (5,99 euro) tot een heerlijke badolie (9,99 euro) en sinds kort ook met Arnica badkristallen. Deze bestaan uit zuivere zoutkristallen, waar het bijzondere extract van arnica aan is toegevoegd. De felle oranje kleur maakt hem bovendien een eyecatcher in je badkamer en ziet er net zo verfrissend uit als hij ruikt. Perfect geschikt voor een verwarmend, reactiverend en versoepelend bad. Extra voordeel: je kunt ze ook gebruiken in whirlpools! Een pot van 500 gram kost 8,49 euro. Daarnaast kun je ook kiezen uit massageolie en een badbruistablet! EN stuk voor stuk zorgen ze voor een verlichting van overbelaste spieren door ze bijna tot in de kern te verwarmen. Daarnaast bieden ze een verlichting voor de gewrichten, wat erg prettig is. Zeg nu zelf: wie heeft er na een lange dag op kantoor niet eens last van zijn rug? De arnica producten verlichten de klachten, maar werken natuurlijk ook productief.

Geurig kruid

Wat is de arnica nu eigenlijk? Wel, sommigen kennen het kruid ook wel als valkruid of wolverlei. Al eeuwenlang worden de plantbladeren en bloemen gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, je komt ze regelmatig tegen in oude boeken. Een belangrijke eigenschap werd toebedeeld aan de verzachting bij kneuzingen, zwellingen of blauwe plekken en ter verlichting bij spierpijn of gewrichtspijn. Kneipp gebruikt een speciaal ras van deze plant, de Arnica Montana L. (de zogenaamde Spaanse arnica) die speciaal voor deze Kneipp producten geteeld wordt. Deze soort arnica is namelijk zeer huidverdraagzaam, waardoor er weinig kans is op allergische reacties. Hoe ruikt Kneipp arnica? Lekker kruidig en fris. Het is lastig om een geur te omschrijven, maar ik zou hem omschrijven als een wat zware citrusgeur met kruidige elementen, wat me deed denken aan rozemarijn en tijm. Een krachtig en revitaliserend geurtje dus, dat zijn lichamelijke eigenschappen perfect ondersteunt. Je komt op deze manier op alle fronten uitgerust uit bad!

De hele productlijn bestaat uit:

Kneipp Arnica Badkristallen (500 gram), adviesprijs: € 8,49
Kneipp Arnica Douche (200 ml), adviesprijs: € 5,99
Kneipp Arnica Massageolie (100 ml), adviesprijs € 8,99
Kneipp Arnica Badolie (100 ml), adviesprijs: € 9,99
Kneipp Arnica Badbruistablet (80 gram), adviesprijs: € 1,99

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.