logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kitchenaid Toaster 5KMT2109


Kitchenaid heeft onlangs twee nieuwe producten geïntroduceerd. Of beter gezegd: twee verbeterde varianten van hun bestaande producten. De middenklasse broodrooster en waterkoker hebben namelijk een paar upgrades gekregen! Wij reviewen hier de nieuwe Kitchenaid Toaster 5KMT2109. Beide producten komen onder de Artisan producten en boven de ‘Classic’-lijn van Kitchenaid.

Vormgeving

De Kitchenaid Toaster 5KMT2109 is fraai vormgegeven: het strakke model is verkrijgbaar in matzwart, amandelwit, pistache, rvs en het kenmerkende ‘keizerrood’. heeft een rvs band aan de onderzijde. Bovenop vind je twee brede sleuven waar je brood, bagels en andere broodproducten in kunt steken (let wel: zonder boter of beleg – dit is geen apparaat om tosti’s mee te maken!). Aan de zijkant vind je de bedieningselementen in rvs, alsook twee schuiven om het brood naar beneden te trekken en de bruiningsgraad in te stellen. Onderaan op de achterzijde vind je een kruimellade, die je vastklikt en die je even moet indrukken om hem naar buiten te laten springen. De metalen broodrooster is een tikje klassiek vormgegeven, maar haalt het niet bij het retro design van de Artisan toaster.

Brede sleuven

Pluspunten krijgt de nieuwe Kitchenaid Toaster voor de brede sleuven van 3.2 centimeter: hier passen niet alleen de dun gesneden supermarktboterhammen in, maar ook dikker gesneden plakken brood van je eigengebakken zuurdesem, bagels of een halve beschuitbol. Dankzij klemmen aan beide zijden wordt het brood netjes gecentreerd in de toaster, hoewel ik die klemmen wat fragiel vond klinken.

Bediening

De Kitchenaid 5KMT2109 Toaster instellen is een eitje. Op de zijkant vind je een schuifregelaar voor de gewenste bruiningsgraad, die je in 7 varianten kunt instellen. Met de knoppen daaronder kun je respectievelijk

  • Bagels bakken (alleen de binnenzijde wordt heet)
  • Brood ontdooien
  • Je brood nog een paar seconden extra grillen
  • Opnieuw opwarmen
  • De toaster aan/uitzetten

De bagelfunctie bakt de binnenzijde van de bagels, maar verwarmt tegelijk ook de buitenzijde. Dat levert een heerlijke crunch op, waar je gegarandeerd van zult smullen.


Recensie over Kitchenaid Toaster 5KMT2109

De nieuwe Kitchenaid Toaster is een heel fijn apparaat om in huis te hebben. Zelf gebruikten we hiervoor een Dualit toaster, waarbij je de grilltijd moet instellen (en altijd op full power verwarmt). Het feit dat je hier de bruiningsgraad (de temperatuur) kunt instellen was dus echt een verademing! De toaster heeft prettig brede sleuven die de sneden brood goed centreren. Het centreermechaniek voelt een beetje fragiel, maar doet precies wat je ervan verwacht. Datzelfde geldt overigens voor de schuif om het brood naar beneden te laten: het was even oefenen om die ‘vast te laten zitten’, maar dat kan ook de nieuwigheid zijn geweest. Het fraaie uiterlijk, de sublieme afwerking en de praktische functies maken het een aanwinst voor je keuken. Voor de prijs had ik echter wel een wat meer solide bediening verwacht.

Score: 7


Informatie

Kitchenaid Toaster 5KMT2109
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 199 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.