logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL LIVE650T


Als het aankomt op draadloze koptelefoons met ruisonderdrukking (Active Noice Cancelling, ofwel ANC), weet iedereen wel dat Bose en Sony hierbij aan top staan. Zij hebben beide uitmuntende koptelefoons die geweldige prestaties leveren… voor de prijs van ongeveer 350 euro. Wat als je dat er niet voor over hebt? Welnu, voor ongeveer de helft van dat bedrag kun je kijken naar de JBL Live 650BT! Daarvoor heb je een geweldig geluid, een uitstekende accuduur, en een mooie set functies.

Het ontwerp van de JBL LIVE650BT

De JBL LIVE650BT is een volwassen model koptelefoon, maar dan wel met een trendy en modern ontwerp. Hij is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties: zwart met subtiele zwart-koperen accenten, helemaal wit en een blauw/witte combinatie. De hoofdpand is gemaakt van stevig stof, die je ook op de bluetooth speakers van JBL aantreft. Degelijk materiaal dat tegen een stootje kan en makkelijk schoon te maken is. De oorschelpen zijn gemaakt van een surrogaatleer, die prettig over de oren valt. De bouw is heel erg goed: hij is stevig en robuust. De mix van metaal, stof, leer en plastic ziet er goed uit en straalt wat kwaliteit uit. Hoewel sommigen hun neus ophalen voor het gebruik aan plastic, zorgt dat er wel voor dat het gewicht lekker laag blijft. Niet zeuren dus! Dit is een model koptelefoon die je uren op kunt houden zonder dat hij gaat irriteren.

Reisbaar

Het lichte gewicht maakt het aantrekkelijk om hem mee te nemen tijdens het reizen. En dat kan ook makkelijk, ook als je hem niet gebruikt. Je kunt hem namelijk heel compact opvouwen en meenemen in de stoffen draagzak. We zagen hier liever een stevigere beschermhoes, maar dat is een kwestie van voorkeur.

Bediening

Hoewel veel koptelefoonontwerpers opteren voor een touchscreen voor de bediening, heeft JBL gekozen voor fysieke knoppen. Persoonlijk vind ik dat een stuk prettiger, maar het is een kwestie van voorkeur. OP de rechter oorschelp vind je de schakelaar om de JBL LIVE650BT te koppelen en activeren, een ANC schakelaar en volume-instellingen. Op de linker oorschelp vind je echter wel een aanraakgevoelig deel, waarmee je de spraakgestuurde assistent naar wens kunt activeren, of dat nu Google Assistant of Amazon Alexa is. Je moet daarvoor wel de juiste app installeren op je smartphone, maar ook de JBL koptelefoonapp… anders werkt het niet. Die laatstgenoemde app is trouwens altijd een aanrader bij JBL producten, aangezien je daar een eigen equalizerinstelling kunt instellen, de accu kunt controleren en updates kunt installeren voor je koptelefoon.

Hoe klinkt de JBL Live 650BT

Het geluid van de JBL Live 650BT is geweldig. De koptelefoon levert een heel dynamisch geluid op, met een indrukwekkende bas, zonder de middentonen en hoge noten te overstemmen. Dat levert een imposant geluid kop, kan ik je verzekeren. Daarbij zijn de hoge tonen goed vertegenwoordigd, soms zelfs een beetje richting het schelle. De bas is misschien een tikje prominent aanwezig, maar niet vervelend. In de JBL app kun je deze instellingen overigens aanpassen. Bovendien kun je profiteren van de ruisonderdrukking, die geluid netjes buiten de deur houd. We zijn betere systemen tegengekomen, maar hij werkt zeker afdoende in drukke omgevingen. Wanneer er geen muziek speelt, hoor je een gesis door de speakertjes.

Ga direct naar JBL Live 650BT op BOL.com.


Recensie over JBL Live 650BT

CooleSuggesties topper

Voor dit geld levert JBL heel wat functies. Hij is indrukwekkend op het gebied van geluidskwaliteit, gewicht en functies. De toevoeging van Google assistent is prettig en praktisch, de ruisonderdrukking doet prima dienst en hij is mooi uitgevoerd. Ga je voor een mooi, vol geluid én ruisonderdrukking? Dan heb je met deze set een geweldig model in handen. Sommige koptelefoons hebben een functie voor het weergeven van omgevingsgeluiden (handig voor de dienstmededelingen op het station), dat zou een goede upgrade zijn van dit model. Misschien volgend jaar?

Score: 9


Informatie

JBL Live 650BT NC, JBL
Meer weten?
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.