logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: HomeWizard Energy Socket v2 (2024)

Homewizard had al fantastische producten in het assortiment, maar laat ook zien dat ‘goed’ altijd ‘beter’ kan. Ze komen bijvoorbeeld met een nieuwe energy socket; hoewel deze dezelfde mogelijkheden heeft als zijn grotere broer, heeft hij een paar toffe aanpassingen.

Klein maar fijn

De grootste verandering is het formaat. Het volume van de nieuwe HomeWizard Energy Socket is namelijk 54% kleiner dan zijn voorganger. Niet alleen in lengte, maar ook vooral in de breedte. Daardoor kun je deze slimme stekkers makkelijker naast elkaar in een stopcontact of stekkerdoos steken. Dankzij de diameter van ongeveer 4 cm past hij zonder al te veel problemen. Een meer dan welkome verbetering in het oude model! Bovendien is hij ongeveer 2 centimeter minder lang geworden. De stekker heeft nu een lengte van 3,5 centimeter, waardoor hij makkelijker te plaatsen is in krappe ruimtes.

Zelfde mogelijkheden

Overigens blijven de functies ongewijzigd: er is nog altijd een statuslampje aanwezig op de stekker om te zien of hij actief is, je kunt hem schakelen op basis van tijd, het actuele energietarief (bij dynamische stroomcontracten) of de opbrengst van je zonnepanelen. Daarnaast kun je ze laten schakelen op de status van andere slimme stekkers. Er is zelfs een warmtemeter aanwezig, om te zorgen dat hij niet oververhit. Hierbij is hij wel iets gevoeliger dan zijn voorganger, maar dat is, gezien het kleinere formaat, wel logisch. Opvallend is dat de knop is verschoven van de zijkant naar de bovenkant van de stekker.

Installatie en functionaliteiten

Voor de installatie en de functionaliteiten is er dus weinig veranderd: voor de werking van de HWE-SKT-21-E kunnen we dus zonder problemen verwijzen naar de review van de oude Energy Socket. Maar we vertellen je er graag meer over. Het installeren van de Energy Socket is een eitje. Je wordt stap voor stap begeleid door de app, die je de socket laat koppelen met je wifi-netwerk. Vervolgens kun je de naam en het icoon laten branden. Je kunt zelfs de intensiteit van de led-ring aanpassen (of uitschakelen).

Zo installeer je de HomeWizard Energy Socket

  • Steek de energy socket in het stopcontact. De LED-verlichting activeert.
  • Houdt de aan/uit knop ingedrukt tot deze blauw pulseert.
  • Open de Energy app en klik op icoon Instellingen rechtsboven.
  • Selecteer ‘Meters’ en tik op ‘Nieuw apparaat toevoegen’
  • Selecteer de nieuwe energy socket (HWE-SKT-21-E).
  • Volg de stappen op de app om de verbinding te maken.

Slimme functies

De slimme functies van Homewizard blijven natuurlijk actief. Daarbij is er een verschil tussen acties die je kunt uitvoeren zonder een abonnement en functies die je extra krijgt als je een Energy+-abonnement neemt (0,99 euro per maand). Zo kun je gratis gebruikmaken van de schakeltimer. Ook is de stekker direct inzetbaar als energiemeter, zodat je kunt bijhouden hoeveel energie dat specifieke apparaat (of stekkerblok) verbruikt. Voor het schakelen van de stekker wanneer je zonnepanelen stroom opleveren of de stroomprijs op zijn laagst staat (wat super handig is voor mensen met een dynamisch energiecontract), heb je een Energy+-abonnement nodig. Daarmee kun je bovendien schakelen op basis van het energieverbruik.

HomeWizard biedt verschillende handige apparaten aan die het energieverbruik doorgeven aan de app op je smartphone. Hieronder zie je het aanbod.


Recensie over HomeWizard Energy Socket v2 (2024)

CooleSuggesties topper

De nieuwe energy socket van Homewizard is qua functionaliteiten weinig veranderd, maar heeft toch een groot pluspunt… hij is ruim de helft kleiner geworden! Daarmee is hij nog makkelijker inzetbaar in standaard huis- tuin en keukensituaties. Qua functies laat hij weinig te wensen over. Het abonnement van 0,99 euro lijkt een lastige hindernis, maar die prijs heb je er in een mum van tijd uit. De HomeWizard is overigens niet koppelbaar met Google Assistent, Alexa of Homekit. Wel kun je hem via HomeAssistant en Homey verwerken in je smart home-opstelling!

Score: 9


Informatie

HomeWizard Energy Socket v2 (2024)
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 27.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.