logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Review: Hexclad Hybrid Pizza Steel

Eet jij regelmatig pizza? Dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste tools in de keuken te hebben. Of je nu kiest voor afhaal, diepvries of zelfgemaakte pizza, een goede bakplaat kan een wereld van verschil maken. Toen ik de HexClad Hybrid Pizza Steel zag, was mijn interesse meteen gewekt: maakt het echt het verschil?

Wat is de Hybrid Pizza Steel?

De HexClad Hybrid Pizza Steel combineert de voordelen van een klassieke bakplaat met de duurzaamheid van roestvrij staal. Dit zorgt voor een snellere opwarming en betere warmteverdeling dan traditionele pizzastenen. Sterker nog: je legt deze pizzaplaat koud in de oven, met de pizza erop. Vanaf dat moment verwarmt de Hybrid Pizza Steel razendsnel op om een mooie korst te genereren. Hij kan in de oven, op de barbecue én in de vaatwasser.

Laagjes pellen

De Hybrid Pizza steel heeft constructie van drie lagen: er zit een laag aluminium tussen twee roestvrijstalen lagen, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hoewel de onderkant een magnetische roestvrijstalen basis heeft, waarschuwt Hexclad ervoor dat hij niet op een inductiefornuis kan. Waarschijnlijk omdat de plaat té warm wordt voor je kookplaat. Houd daar rekening mee!

Wie de plaat past….

Zoals je kunt verwachten, bevat de Hexclad Hybrid Pizzasteel ook het unieke zeshoekige relïefpatroon, waarbij anti-aanbaklaag gecombineerd wordt met rvs. Daardoor bakt het deeg perfect, compleet met een knapperige korst. Dankzij de handgrepen aan de zijkanten is hij makkelijk te verplaatsen – al blijft een ovenhandschoen een must! De plaat is overigens behoorlijk groot, daar moet je wel rekening mee houden voor je hem aanschaft: in onze vrij nieuwe oven past hij echt maar nét, met zijn diameter van 40,5cm (51cm bij de handvatten). Als ik hem met de handvatten schuin in de inbouwoven zet, kan ik hem net kwijt op een omgekeerd ovenrooster. Ik kan me voorstellen dat mensen met een losstaande oven of een oven onder het fornuis hier minder problemen mee hebben.

Mijn ervaring

Ik had nog nooit een pizzasteen gebruikt in mijn oven, wel op de barbecue (een klassieke pizzasteen moet je 30-60 minuten voorverwarmen in de oven… daar heb ik het geduld niet voor 😉 en op de barbecue gaat het in één moeite door met het voorverwarmen van de grillplaten) dus ik was aangenaam verrast door het feit dat je deze pizzasteel koud in de oven kunt schuiven. Het resultaat is indrukwekkend; het staal weet de warmte geweldig goed te verspreiden, wat zorgt voor een gelijkmatig gebakken pizzabodem, die nergens zompig of nat is. Lekker krokant, met een goede bite. Geweldig gebakken dus! Die onderwarmte kun je overigens ook gebruiken voor het bakken van nattere taarten of bijvoorbeeld quiches, waardoor je een krokante bodem krijgt.

Ga naar de Hexclad Pizza Steel op Amazon.nl


Recensie over Hexclad Hybrid Pizza Steel

Voor pizzaliefhebbers die een knapperige, professioneel gebakken korst willen zonder gedoe, is deze Hybrid Pizza Steel een geweldige investering. De prijs ligt wat hoger, maar de kwaliteit, het gebruiksgemak en veelzijdigheid maken dat zeker goed. Een belangrijk punt is het formaat: de forse plaat biedt genoeg ruimte voor een flinke pizza… maar hij paste bij mij maar nét in de oven. Misschien kunnen ze ook met een kleiner modelletje komen? Een minpunt voor het formaat, maar het concept werkt geweldig.

Score: 8


Informatie

Hexclad Hybrid Pizza Steel
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 164 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.