logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Hexcal monitorarm

Hexcal is een relatief nieuwe speler op de markt voor kantooroplossingen en valt meteen op door slimme producten die je (kantoor)leven een stukje makkelijker en aangenamer maken. Want laten we eerlijk zijn: iedereen heeft een hekel aan de term ‘clean desk policy’, maar je moet toegeven dat een opgeruimd bureau wel zo prettig werkt! De arm beschikt bovendien over een slim kabelmanagementsysteem: alle kabels kun je netjes onder de arm wegwerken. Wij ontvingen de Hexcal monitorarm voor een review: deze zorgt niet alleen voor een verfraaiing van je werkplek, maar ook voor een stukje extra ergonomie.

Ergonomisch: de monitorarm

Een monitorarm zou eigenlijk standaard bij iedere monitor geleverd moeten worden. Waarom? Niet alleen vanwege het fraaie uiterlijk en een opgeruimde werkplek. Nee, ik vind dat ergonomie bij monitorsteunen echt ondergewaardeerd is. Vaak wordt zo’n apparaat geleverd met een steun die niet eens in hoogte verstelbaar is! En lang werken achter een beeldscherm met de verkeerde hoogte kan vervelende gevolgen hebben, kan ik je uit ervaring vertellen. De Hexcal Monitorarm is in een eenvoudige beweging te verstellen in hoogte en diepte. Zo kun je de monitor met één hand naar je toe halen, hoger of lager zetten en kantelen, zodat je een ideale werkhouding kunt realiseren.

Vormgeving

De Hexcal monitorarm ziet stoer en strak uit: niet zo high-tech en mechanisch als veel van zijn concurrenten, maar minimalistisch en strak, met zeshoekige buizen die telkens met dubbele scharnieren met elkaar verbonden zijn. Dankzij die scharnieren kun je ieder deel zowel horizontaal als verticaal bewegen. De afwerking van de arm is uitstekend. Hij voelt solide en degelijk aan en is makkelijk op te bouwen. De arm bestaat eigenlijk uit vier delen: de klem die je om je bureau schuift of er doorheen kunt vastmaken (als je bureau daar een gat voor heeft), een staander die je kunt draaien, de arm zelf met zijn scharnierpunten en een monitorbeugel, die je op de VESA-koppeling van je monitor kunt schroeven en vervolgens aan de arm kunt klikken als je die eenmaal goed hebt gemonteerd. Vooral dat laatste is fijn, het is namelijk super irritant als je de monitor mét een deel van de arm op een ander deel moet manouvreren. Bij de Hexcal monitorarm was dat een eitje. Na de montage kun je de kabels wegwerken: op de horizontale arm kun je een clip wegpakken om daar de kabels onder weg te werken. Op de staander kun je het voorste front wegnemen om de kabels achter weg te werken. Ook hier werkte alles snel en eenvoudig.

De monitorarm in praktijk

Het is altijd lastig om in te schatten of je bepaalde functies wel of niet nodig hebt. Wel is het altijd goed om jezelf de omringen met producten die deugdelijk en functioneel zijn. Mooie dingen die niet fijn werken? Daar heb je niets aan. De Hexcal monitorarm voldeed aan al onze verwachtingen, hoewel onze monitor wat aan de zware kant was en we de schroeven flink hebben moeten aandraaien om hem niet telkens naar beneden te laten zakken, kan hij het gewicht prima dragen. We hebben onze arm op de hoek van ons bureau gehangen, zodat het werkvlak voor ons open en ruimtelijk oogt. Dankzij de arm kan ik de monitor omhoog zetten om ruimte te maken voor een laptop, zodat je met twee schermen boven elkaar kunt werken. Super fijn! In een handomdraai kantel je de monitor voor het lezen van teksten of websites, haal je hem dichterbij voor die pixel-perfecte resultaten of draai je hem wat verder weg voor het kijken van films en series.


Recensie over Hexcal monitorarm

CooleSuggesties topper

De Hexcal Monitorarm is een geweldige uitbreiding van je (thuis)werkplek. Het maakt van je monitor een flexibel inzetbaar stuk gereedschap, in plaats van een statisch hulpmiddel. Hij ziet er fraai uit en het ontwerp is zowel praktisch als degelijk uitgevoerd. Hij heeft een uitgesproken ontwerp en ziet er een stuk minder ‘industrieel’ uit dan de meeste armen. Daarmee spreekt het een doelgroep aan die normaliter niet zo van dit soort producten gediend azl zijn. Wil je wat meer ergonomie op je werkplek en houd je wel van een opgeruimd bureau (of wil je nog meer ruimte om je spullen kwijt te kunnen?). Dan is een monitorarm een echte musthave. En vraag je ons om een suggestie – dan zullen we de Hexcal arm zeker noemen.

Score: 9


Informatie

Hexcal monitorarm
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 120 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.