logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Grootmeesters, online masterclass

Het is altijd leuk om meer te weten te komen over je favoriete onderwerpen. En van wie kun je iets beter leren dan van een grootmeester? Grootmeesters.nl is een platform waarbij je online ‘lessen’ krijgt over verschillende onderwerpen van bekende Nederlanders, mensen die naam hebben gemaakt in hun vlak en aan het top van hun disciplines staan. Wij mochten er een aantal proberen en delen graag onze ervaringen.

De grootmeesters

Voor je begint, breng je een bezoekje aan de Grootmeesters. Daar vind je alle onderwerpen die er op dit moment beschikbaar zijn. Zo leer je alles over smaak (met een groot deel over wijn) van Jonnie en Terese Boer, kijk je achter de schermen van Youp van ’t Hek mee over het proces van het maken van een cabaretvoorstelling, vertelt Paul over politiek en luister je naar Trijntje Oosterhuis of Guus Meeuwis over hun visie op muziek. Iedere grootmeester vertelt over iets dat hun uniek maakt, waardoor zij boven de anderen weten uit te steken. Doe er je voordeel mee!

De website

Het zwakste punt is misschien wel de website en de manier waarop je de Grootmeesters-accounts kunt bevestigen. De website maakt namelijk best fanatiek gebruik van technieken om alles snel en soepel te laten lopen (cookies en caching, voor de techneuten), waardoor er oude gegevens worden getoond zodra je iets verandert. Een bestelde masterclass komt dan ook niet direct in je account, maar inloggen nadat je een account hebt aangemaakt wil ook niet altijd vlotten. Een snelle refresh (F5) bood hier de oplossing, maar zorgde daarvoor wel voor de nodige frustratie. Was het nou misgegaan? Nee, alles verliep goed… alleen bleef het verborgen.

Grootmeesters als cadeau

Op de website vind je alle online masterclasses op een rij. Die kun je bekijken middels een abonnement, maar ook met een eenmalige Grootmeesters Masterclass-bon. Een super leuk en uniek belevingscadeau om te geven. Met een belevingscadeau als dit laat je echt zien dat je iemand kent en weet waar diens passie ligt. Een gegarandeerd succes! De cadeaukaart biedt overigens toegang tot een masterclass naar keuze: jij mag misschien wel denken dat iemand wil leren zingen van Trijntje Oosterhuis, maar misschien wil die persoon toch liever alles over sterrenkunde leren van Govert Schilling…


Recensie over Grootmeesters masterclass

Het is lastig om hier een oordeel over te vellen, omdat ik heb gemerkt dat de masterclasses behoorlijk uiteenlopen qua stijl en inhoud. Zo vond ik de masterclass van Jonnie en Terese Boer wat oppervlakkig (hoewel Terese heel wat vertelde over wijnpairing en de glaskeuze voor het drinken van wijn) en was ik onder de indruk van de masterclass van Youp, die echt op een leuke manier vertelt over zijn carrière en werkwijze. Voor je een masterclass aanvraagt, zie je wel ongeveer waar deze over gaat, je kunt dus een prima inschatting maken. Het grootste minpunt vind ik wel de website, die gewoon onlogisch in elkaar steekt en technisch steken laat vallen als het aankomt op het bestellen van een masterclass. Voor een online platform zou dat toch prioriteit nummer 1 moeten zijn!

Score: 7


Informatie

Grootmeesters masterclass
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 29.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.