logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Greenpan Essentials grillpan

greenpan essentials grillpan

We bakken heel wat af. Iedere dag staat er bij ons minstens één koekenpan op het fornhuis. Voorheen was dat met een normale anti-aanbaklaag, maar daar zijn we van afgestapt. De signalen om PFAS terug te dringen, is ook bij ons doorgedrongen. Er is veel aandacht voor de gevolgen van PFAS voor de gezondheid en het milieu. En laten we wel wezen: daar kun je maar beter gehoor aan geven, niet? Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar! The Cookware Company biedt met het Belgische merk GreenPan al jaren duurzame pannen met een keramische antiaanbaklaag. Kortom; een volledig PFAS-vrij alternatief. Wij gingen met de Greenpan Essentials Grillpan aan de slag. Als je ergens een goede aanbaklaag bij nodig hebt, dan is het wel met grillen!

Zonder lang handvat

Laat ik meteen vertellen waarom we juist bij deze pan zijn uitgekomen: niet alleen namelijk vanwege het feit dat de pannen PFAS-vrij zijn. Ook het model sprak me aan. Deze pan heeft namelijk geen lang, uitstekend handvat! Die zitten me altijd in de weg. Bij een normale koekenpan is het nog wel handig om de inhoud van de pan even om te schudden, maar bij een grillpan ligt het toch maar gewoon te liggen, voor je het eten met een tang omdraait. Bovendien geeft dit ontwerp de mogelijkheid om de pan in de oven te gebruiken. Hoe handig is dat?

Keramische coating

Bij GreenPan is het unieke punt natuurlijk hun beproefde keramische coating. Deze coating is fraai glanzend – heel anders dan de normale koekenpannen in huis. Dat is even wennen. Op de verpakking lees ik overigens dat de coating is versterkt met diamant! Het ziet er zo anders uit, dat je toch even afvraagt of het wel gaat werken. Maar vrees niet: dat doet het. Als een malle, zelfs! De eigen ontwikkelde Thermolon keramische anti-aanbaklaag doet misschien wel beter zijn werk dan een normale anti-aanbaklaag. Dat merk je niet alleen tijdens het grillen (het vlees kleeft nergens aan de pan), maar ook tijdens het afwassen is de pan zo weer schoon. De coating van de Greenpan Essentials Grillpan is trouwens een stuk harder dan die van andere koekenpannen. Je zou er zelfs met metalen keukengerei in mogen. Vooralsnog houd ik het overigens bij kunststof. Die doen het nog altijd prima.

Gezond grillen

Niet alleen het ontbreken van schadelijke stoffen helpt je om gezonder te leven. Ook het grillen op zich is gezonder dan het bakken of braden in een pan vol vet. Je hoeft namelijk nauwelijks tot geen vetstoffen te gebruiken. Het vet van het vlees loopt snel naar beneden, het vlees of vis blijft netjes bovenop liggen. Maar daarnaast is zo’n pak ook ideaal voor het grillen van groenten (wortels) of knapperige wentelteefjes! De grillpan is voor iedere hittebron geschikt, inclusief inductie. Dat is weer een meevaller. Voor de beste resultaten begin je op laag vuur en verhoog je de temperatuur beetje bij beetje.


Ga direct naar Greenpan Essentials Grillpan op BOL.com.

Recensie over Greenpan Essentials Grillpan

CooleSuggesties topper

Deze grillpan is echt heerlijk om in huis te hebben. Dankzij de handvatten naar boven neemt hij weinig plek in in de kast, maar ook op het fornuis. En past hij bovendien zonder problemen in de oven, wat weer een scala aan mogelijkheden met zich meebrengt. De anti-aanbaklaag bevat geen schadelijke stoffen (wat natuurlijk een dik pluspunt is). Hij doet echter ook meer dan goed zijn werk. Het grillen zelf is een genot om te doen. Laat de pan goed warm worden en leg je gerecht in de pan om hem lekker te horen bakken. Daarna haal je het zonder problemen uit de pan, waarna deze in een mum van tijd weer schoon is. Waarom hebben we deze niet eerder in huis gehaald?

Score: 9


Informatie

Greenpan Essentials Grillpan
Adviesprijs: 55 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.