logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Got-Bag rugzak en schoudertassen


Het is altijd lastig om een geschikte tas te vinden voor je dagelijkse benodigdheden. Wat moet je regelmatig meenemen – en hoe pas je daar het formaat tas op aan? Wij troffen de tassen van GOT-BAG en vonden (misschien wel bij toeval) de perfecte combi!

Over GOT-BAG

GOT-BAG is een Duitse start-up met een missie. Hun doel is om de wereld weer wat schoner te maken. Letterlijk! Ze maken hun tassen van gerecycled kunststof: en dan niet alleen van oude PET-flessen, maar ook van kunststof dat ze uit de oceaan vissen. Voor het opscheppen van plastic uit de zee hebben ze een organisatie opgericht in Indonesië. GOT BAG Indonesia voert een opruimprogramma uit dat Ocean Impact Plastic uit de oceaan en kustgebieden verzamelt. Dat plastic wordt dus omgetoverd tot praktische, duurzame en toffe tassen. Dankzij het materiaal zijn de tassen van zichzelf al waterafstotend en makkelijk te onderhouden. Even een nat doekje erover en ze zijn weer schoon. Stop ze niet in de wasmachine!

Easy Pack Buckles rugtas

De Easy Pack rugtas komt in twee smaken: eentje met een rits op het voorvak en eentje met een ‘buckle’, een kliksluiting. Die laatste geeft wat makkelijker toegang tot het voorvak, wat onze voorkeur had. Bovendien ziet het er net wat stoerder uit – ook een pluspunt! De Easy Pack rugtas heeft een inhoud van 17 liter en is met zijn afmetingen (43 cm x 29 cm x 13 cm) groot genoeg om A4 papieren in mee te nemen, maar wel klein genoeg om lekker subtiel te zijn. Opvallend is ook het lage gewicht van 560 gram. Aan de binnenkant vind je een groot vak met een elastiek om je waterfles op zijn plek te houden. Bovenin vind je een klein zakje met een sleutelring (die zit wat onhandig onder de bovenste flap) en een ‘padded’ compartiment voor je laptop of documenten. Een prettige feature is het geheime vakje op de rug, waar je jouw portemonnee of telefoon in kunt schuiven. Zo heb je hem stiekem toch altijd binnen handbereik!

Cross Body bag

Heb je geen grote rugzak nodig, maar hoef je alleen maar wat kleinoden mee te nemen? Dan is deze horizontale Cross Body Bag misschien genoeg voor die dag. Met zijn inhoud van 2,2 liter en een gewicht van 190 gram hoef je het daar niet voor te laten. De schouderband is op maat in te stellen en het tasje is mooi compact vormgegeven (14 x 20 x 7 cm). Binnenin vind je een klein zakje met een rits, voor je persoonlijke spulletjes. Dit is mijn meestgebruikte tas, hier zitten standaard mijn portemonnee, telefoon en andere dagelijkse spulletjes in. Heb ik meer nodig, bijvoorbeeld als ik naar kantoor ga? Dan gaat deze tas in mijn rugzak en gebruik ik hem eigenlijk als een soort bag-in-bag organizer. Jammer dat de schouderband niet afneembaar is, dat zou hem weer wat veelzijdiger maken.

Nano bag

Klein, kleiner, kleinst: de Nano Bag is perfect voor al je persoonlijke spulletjes. Dit verticaal vormgegeven tasje heeft een paar vakjes waar je makkelijk je persoonlijke bezittingen in weg kunt bergen. 0,9 liter inhoud lijkt niet veel, maar is meestal precies genoeg! Het tasje zelf weegt slechts 60 gram en heeft een schouderband die – net als bij de Cross Body Bag – instelbaar is van 74 – 144 cm. Persoonlijk gebruik ik deze tas voor mijn persoonlijke items als ik echt met minimale spullen op pad ga!

Benieuwd naar de producten van GOT Bag? Ga dan snel naar hun website: www.got-bag.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.