logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: The Good Roll – alles voor je toilet

The Good Roll

Het is dagelijkse kost: een bezoekje aan het toilet. Waar weinig mensen over nadenken, is het toiletpapier-gebruik! Want voor iedere keer dat jij je billen schoner probeert te maken, kost het toch de nodige bomen en productiecapaciteit. Gerecycled papier is dan een verstandige keuze, maar zeg nu zelf: dat grijze ruwe papier is ook niet bepaald gastvrij. The Good Roll brengt hier verandering in. Dit Nederlandse bedrijf gebruikt 100% gerecycled papier en draagt bovendien bij aan goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden!

100% boomvriendelijk

The Good Roll doet er alles aan om een zo milieuvriendelijke rol wc-papier op de markt te brengen. “We waren verrast dat toiletpapier in Nederland en in vele andere landen nog steeds vooral van bomen wordt gemaakt. Waar het simpel gezegd op neerkomt, is dat er bomen worden gekapt om ons van schone billen te voorzien. Als je daarover nadenkt, voelt dat helemaal niet lekker. Vooral als je ook bedenkt dat bij de productie van toiletpapier ook nog eens immens veel water en energie wordt verbruikt”, aldus Melle Schellekens, mede-initiatiefnemer van The Good Roll. Honderd procent boomvriendelijk, dat is hoe het moet zijn. Daarom gebruikt The Good Roll alleen 100 procent gerecycled papier.

Coolfactor

Eerlijk is eerlijk: het was vooral de coole touch aan het wc-papier dat onze aandacht trok. De kleurrijke verpakking is een lust voor het oog en brengt wat kleur in het kleine kamertje (en je badkamer). De rollen hebben namelijk stuk voor stuk een vrolijke wikkel met een groot logo en een toepasselijke, ietwat cheeky, uitspraak op de achterkant. Daarnaast hoef je de winkel niet meer in voor het kopen van je toiletpapier. Je kunt ‘m namelijk online bestellen (met gratis thuisbezorging) en er zelfs een abonnement op afsluiten! Daarnaast liggen de kleurrijke rollen ook in de Jumbo supermarkten. Prijzen zijn er vanaf 21,95 euro voor 24 rollen. Een Good Roll bevat 400 vellen. Dat is twee keer zoveel als een gewone toiletrol. “Dus eigenlijk haal je voor 21,95 de hoeveelheid zijdezacht toiletpapier van 48 rollen in huis. Tel daarbij op dat elke rol in een kleurrijke (premium) of chique (luxury) verpakking zit, waardoor ze op elk toilet gezien mogen worden. Er zijn eigenlijk alleen maar winnaars”, zegt Schellekens. Wil je andere manieren om je badkamer of toilet cooler te maken? Denk dan eens aan het toevoegen van accessoires, zoals een stoere wc-rolhouder of het vervangen van die saaie kranen door coole, zwarte kranen.

Frisse wind

Met de limited edition Eau de Toilet Spray van The Good Roll zorg je voor een aangename geur in jouw kleinste kamertje. De chique glazen fles, voorzien van een botanische happy jungle look og een egale variant in pastelroze zorgt al voor een eyecatcher. De sprayfles nevelt fijn en gebruikt geen gassen om zichzelf te vernevelen. dat komt uit pure spierkracht! De geur is overigens helemaal niet te vergelijken met toiletverfrissers in welke form dan ook. De warme geur is rijk aan muskus en wordt aangevuld met tonen van hout, citrus en amber. Sterk genoeg om de meest smerige luchtjes te verjagen, maar niet zo scherp en onaangenaam als de gangbare toiletverfrissers. De Eau de Toilet spray is een perfecte aanvulling voor je toilet, maar ook je badkamer zal er aangenaam van gaan ruiken. Hij ruikt zelfs zo lekker, dat je ‘m misschien wel in je woonkamer wil gebruiken!

Top tip: de glazen sprayfles kun je naderhand perfect gebruiken om te vullen met schoonmaakmiddel! Vul hem met een mengsel van groene zeep en water, of bijvoorbeeld de tabletten van HappySoaps. Daarmee maak je schoonmaken een stuk leuker… en makkelijker. Weg met die emmertjes sop!

Met een goed gevoel gaan zitten

Die winnaars zijn natuurlijk in de eerste plaats de mensen in kwetsbare gebieden, die dankzij de door The Good Roll gesteunde projecten van stichting Simavi geholpen worden met veilige en schone toiletten. Daarnaast natuurlijk ook de bomen, die zijn immers om te knuffelen, niet om te eindigen als een papiertje in je toilet. En last but not least de consument zelf, die eindelijk met een echt goed gevoel even fijn kan gaan zitten.

Winstdeling

Tijd om nog iets goeds aan The Good Roll te benadrukken. Het bedrijf gebruikt maar liefst de helft van de nettowinst voor de bouw en verbetering van toiletten in Oost-Afrika. En dat is hard nodig, want wereldwijd hebben 2,3 miljard mensen geen dagelijkse toegang tot veilige en schone toiletten. Dat is ruim 32 procent van de wereldbevolking, oftewel 1 op de 3 mensen. Doordat deze grote groep mensen de toegang tot veilige en schone toiletten wordt onthouden, sterven er dagelijks 767 mensen onnodig aan de gevolgen van ziektes als diarree. Daarnaast is maar liefst de helft van alle ziekenhuisbezoeken in de Sub-Sahara te wijten aan dezelfde slechte sanitaire omstandigheden. Schokkende cijfers, die de initiatiefnemers van The Good Roll aanspoorden tot actie.

By the way: The Good Roll is er voor iedereen. Voor consumenten, maar ook voor bedrijven, horeca en events. Restaurants als SNCKBR, Thai Food Café en Soi74 in Amsterdam zijn al over. Arie Boomsma’s Vondelgym is de eerste sportschool waar The Good Roll hangt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.