logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Repeat Audio Prince koptelefoon met ANC

Als je de titel zo ziet, zou je niet veel bijzonders denken aan deze koptefoon. De Repeat Audio Prince is in de basis dan ook niet veel meer dan een heel goede koptelefoon (daarover dadelijk meer). Het is het principe dat achter de koptelefoon zit die hem zo uniek maakt. Je koopt deze koptelefoon namelijk niet… je least hem! Je kunt hem trouwens ook direct aanschaffen, waarbij je profiteert van levenslange garantie. Hoe cool is dat?

gerrard street prince koptelefoon recensie coolesuggesties 1 van 1

Stukje bij beetje

Voor een vast bedrag per jaar mag jij je de gelukkige eigenaar prijzen van een Repeat koptelefoon. Hij ziet er stoer en robuust uit, ziet er premium uit en gedraagt zich ook. De koptelefoon wordt geleverd in een mooie doos, waarin alle onderdelen netjes verpakt zitten in een foam lasje. Jazeker: alle onderdelen. Je zult hem zelf nog in elkaar moeten zetten! Echt lastig is dat niet: de oorschelpen zijn al kant-en klaar en moeten alleen nog worden voorzien van de foam bescherming, de hoofdband moet in elkaar worden geschoven en de twee oorschelpen draai je met robuuste schroeven vast op de verstelbare sleuven van de hoofdband. Binnen een minuut of 5 (nou ja – 10, als je de handleiding erbij moet zoeken) zit hij in elkaar.

Verwisselbaar

Dat zelfbouwpakket heeft een groot voordeel. Je kunt namelijk ieder onderdeeltje makkelijk vervangen. Is het foam van je oorschelp gescheurd? Dan hoef je alleen die maar te vervangen. De audiokabel stuk of heb je lomp gedaan met de knopjes? vervang enkel dat deel. De rest van de koptelefoon kun je gewoon thuis houden en hoeft dan ook niet weggegooid of gerecycled te worden! Omdat je de koptelefoon hebt geleast, komt er voor jij ook geen verder kostenplaatje bij kijken. Zou je normaliter je koptelefoon om het jaar of twee jaar vervangen? Dan heb je met dit systeem een heel voordelige zet. Een circulair systeem waar we toch wel blij van worden. Een stapje verder weg van onze wegwerpmaatschappij. Het kan dus wel!

Gerrard Street is Repeat Audio geworden

In onze review zie je natuurlijk regelmatig foto’s met daarop Gerrard Street logo’s. Hoe zit dat? Welnu: Gerrard Street heeft besloten om de naam van de koptelefoons te veranderen naar Repeat Audio! De Gerrard Street Prince is dus dezelfde als de Repeat Prince. Even kort over Repeat: Een echt goede plaat gaat nooit verloren. We nemen de muziek waar we het meest van houden, maken het tot iets nieuws en geven het weer door. Of het nu gaat om variaties in klassiek, standards in Jazz of sampling in pop en hiphop, het nieuwe vormt zich uit het oude. En zo blijven onze lievelingstunes voortbestaan. Letterlijk tijdloos. Op Repeat. En Repeat.

gerrard street prince verpakking recensie coolesuggesties 1 van 1

Het ontwerp

Het ontwerp van de Repeat Prince is vrij neutraal en stoer. Een robuuste koptelefoon, met een metalen hoofdband, waar een lederen hoes omheen zit. IN deze hoes zit de padding en de kabel, waarmee de oorschelpen met elkaar worden verbonden. De oorschelpen zelf zitten aan de hoofdband vast met een grote schroef, waarop prominent de G staat gedrukt. Jammer genoeg krijg ik ze maar lastig mooi recht: links staat de G op zijn kop, rechts een kwart slag gedraaid. Dat is wel jammer. De oorschelpen zijn fors van uiterlijk, maar zitten comfortabel. De foam delen worden niet snel warm en kun je met een kwartslag verwijderen en verwisselen. Onder op de oorschelpen vind je aan de linkerkant de volumeknoppen en een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant vind je de aan/uitknop en de ANC-functie, net als het oplaadpunt via een USB-C kabel. Best sober dus. De knoppen hadden wat mij betreft iets prominenter aanwezig mogen zijn, ze zijn nu niet zo makkelijk voelbaar als je de koptelefoon op hebt.

Geluidskwaliteit

gerrard street prince koptelefoon detail recensie coolesuggesties 1 van 1

Voor een bedrag van 125 euro per jaar mag je best wel wat verwachten: de koptelefoon biedt dan eigenlijk wel een ‘levenslange garantie’, maar dat verloopt wel via een leaseconstructie. Zo lang je betaald, heb je garantie. Voor dit toestel betaal je dus 125 euro per jaar. Daarvoor koop je voor een deel die garantie af, maar aan de andere kant krijg je ook een geweldige koptelefoon terug. Een koptelefoon die je normaliter in de klasse 250-300 euro zou terugzien. Wil je hem niet leasen maar direct kopen? Dat kan ook. Voor 325 euro is hij voor jou – waarbij je profiteert van levenslange garantie. De Repeat Prince biedt een heerlijk geluid: neutraal en vol, met een mooie verdeling over alle segmenten van het geluid. Je hoort vrijwel ieder detail in de muziek, film of game die je speelt: deze headset is echt een allemansvriend. Hij is bovendien via multipoint te verbinden met meerdere apparaten tegelijk. Zo kun je hem aan zowel je computer als je smartphone koppelen, waardoor je muziek kunt luisteren en gesprekken kunt aannemen op je telefoon. Bovendien profiteer je van actieve ruisonderdrukking, die precies doet wat je verwacht. Overigens vond ik de oorschelpen zelf al behoorlijk afdichten, waardoor ik de ANC lang niet altijd gebruik in een normale werkomgeving.


Recensie over Repeat Prince koptelefoon

CooleSuggesties topper

Een koptelefoon met een huurcontract. Je moet het maar bedenken! Toch is het een schot in de roos. Aan de ene kant hoef je niet ineens 250-300 euro neer te leggen voor een goede koptelefoon. Bovendien heb je een modulaire koptelefoon, waarbij je ieder onderdeel afzonderlijk kunt verwisselen. Goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Is er iets defect, dan hoef je alleen dat onderdeel maar te vervangen. Het geluid is heel dik in orde: hij linkt geweldig helder en vol. De ANC doet wat je ervan verwacht. We kunnen eigenlijk maar over één dingetje klagen: de knoppen zijn te netjes weggewerkt. Die zijn soms wat lastig op de tast te vinden.

Score: 9


Informatie

Repeat Prince koptelefoon
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 125 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.