logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: GARDENA EasyClean: de tuinstofzuiger op accu

GARDENA ken je natuurlijk van de waterslangen en de vele ingenieuze systemen die ze daarop kunnen koppelen, zoals het Gardena Cleansystem. Maar er is meer dan dat. Gardena wil graag dat je hele tuin er spic en span uit ziet. Zo kun je het gazon laten maaien door een robotmaaier van het merk, maar kun je kleine vuiltjes sinds kort in een mum van tijd opruimen met de de GARDENA EasyClean, een draadloze tuinstofzuiger.

Veelzijdige stofzuiger voor buiten

De EasyClean kan van alles en nog wat opzuigen, zowel natte als droge delen. Ben je bijvoorbeeld je planten aan het verpotten en valt er wat zand langs de pot? Een onvermijdelijk probleem. Probeer je het op te vegen, dan heb je het risico dat je het zand juist uitveegt en dat je met vieze strepen zit. Met deze draadloze tuinstofzuiger heb je dat probleem niet. Die pakt het op van de grond, zonder risico op uitvegen. Maar denk ook eens aan uitgebloeide (bloem) blaadjes die op het terras of in de tuin liggen… ook al zijn ze wat nat van een verse regenbui, je zuigt ze zo op! Een andere toepassing is het stofzuigen van kunstgras, waar vaak blaadjes en viezigheid op blijven liggen.

Op accu

Dankzij de ingebouwde accu kun je de EasyClean van GARDENA overal gebruiken, zowel buiten als binnen. Na het verpoten van de binnenplanten of het planten van nieuwe exemplaren is het wel zo praktisch om snel de vloer weer schoon te maken. Dat is heel eenvoudig met deze kruimelzuiger, vooral omdat hij ook met vochtige delen overweg kan. Of wat dacht je van de vuiligheid in je auto even opzuigen? De ingebouwde accu heeft een vermogen van 18V/2,6 Ah. Dat is goed voor ongeveer 20 minuten zuigen. De tuinstofzuiger weegt ongeveer 1,3 kg. Hij is voorzien van een EPA-filter, waardoor kleine, opgezogen stofdeeltjes niet worden uitgeblazen maar in de opvangbak (0,7 liter) blijven. Volle bak? Houd de stofzuiger met de zuigmond naar beneden boven de kliko en klik de opvangbak los. De GARDENA EasyClean is los verkrijgbaar, maar ook als set met een borstel en een plat mondstuk voor het zuigen van lastig bereikbaar plekken zoals bijvoorbeeld in de auto. Het voordeel van deze accessoires is bovendien dat de stelen best lang zijn, waardoor je niet hoeft te bukken. Het opladen doe je in het meegeleverde oplaadstation en duurt ongeveer 4 uur.


Recensie over Gardena EasyClean

Je tuin netjes houden is niet altijd even makkelijk. Nou ja – moeilijk is het ook niet, maar omslachtig wel. Emmer pakken, handveger en blik, alles opvegen… met het risico dat als het zand nat is, je d’r een grote bende van maakt. De EasyClean lost dat probleem perfect op. Het is een krachtige kleine stofzuiger die dankzij de accessoires ook best ergonomisch is. Nadeeltje is de accuduur, die gaat ‘slechts’ 20 minuten mee. Aan de andere kant: als alles er al netjes uit ziet, is die 20 minuten meer dan genoeg! De houder kun je ophangen aan de muur, je kunt zowel droge als natte delen opvegen en binnen 4 uur is de accu weer op oorlogssterkte.

Score: 8


Verkoopadviesprijzen
GARDENA EasyClean (incl. oplader): € 119,99
GARDENA EasyClean set (incl. oplader, borstel en plat mondstuk): € 129,99
Inclusief 2 jaar garantie. Kijk voor meer info op www.gardena.nl.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.