logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Flavour, Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour heeft een goede naam opgebouwd in kookboekenland. Haar eerdere boeken zijn met open armen ontvangen. De bijzondere recepten van Sabrina nemen je mee naar het Midden Oosten – en dat is dan ook meteen waardoor ze opvalt. Het is een echte niche, met geurige en kruidige recepten waar veel mensen van houden. Daarbij gaat ze bovendien voor de makkelijke aanpak. Zo min mogelijk gedoe, zo veel mogelijk resultaat. Daar kun je toch alleen maar van houden? Deze recepten kun je iedere dag op tafel zetten!

Kookboek voor de thuiskok

Flavour is een geweldig boek voor de thuiskok, eigenlijk vanwege de toegankelijkheid van de recepten en de relatief makkelijke technieken. Toegegeven: lang niet alle ingrediënten zul je in de standaard supermarkt kunnen vinden, maar gelukkig worden er regelmatig alternatieven gegeven waar je mee vooruit kunt. En om je eens in de buurt van een goede buitenlandse supermarkt (of online winkel), dan kun je de recepten in al hun pracht proeven. Verwacht overigens veel aubergine, noten, chili en kruiden (variërend van munt tot dille, van nigellazaad tot het Midden-Oosterse pul biber).

Fraai kookboek

Dat de gerechten in de pan je al tegemoet komen mag duidelijk zijn – de geurige kruiden zullen je keuken hullen in een aantrekkelijk aroma dat het water in de mond zal doen lopen. Het is echter ook fraai vormgegeven, met sfeervolle kleurenfoto’s die laten zien wat her resultaat moet zijn. Ieder recept wordt ingeleid met een korte anekdote, waaronder de ingrediëntenlijst ruim wordt weergegeven. Daaronder vind je de instructies, die netjes per stap worden uitgelegd, gescheiden door een witregel. Zo zien we het graag, hoewel ik persoonlijk wat moeite had met de leesbaarheid van de titels.

Hoofdstukindeling

De hoofdstukken uit Flavour zijn:

  • Inleiding
  • Salades
  • Lichte hapjes en Hartige lekkernijen
  • Vlees, gevogelte, vis & zeevruchten
  • Groenten en peulvruchten
  • Pasta, noedels en granen
  • Zoetigheden

Ga direct naar Flavour op BOL.com.

Recensie over Flavour

Flavour is een toffe toevoeging aan Ghayour’s lijst met kookboeken, vol met toegankelijke, smaakvolle en verrassende gerechten die thuiskoks van alle niveaus zullen inspireren. Haar praktische benadering maken dit boek tot een must-have voor iedereen die houdt van koken zonder gedoe maar met alle smaken. Er staan talloze gerechten in met vlees en vis, maar je zult ook genoeg vegetarische opties tegenkomen. Houdt wel rekening met enkele exotische ingrediënten, die je niet in je plaatselijke supermarkt zult vinden – daarvoor zul je naar de speciaalzaak moeten!

Score: 8


Informatie

Titel: Flavour
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 240
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433152
Prijs: 27.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.