logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Ekster wallet

Als man heb je niet niet altijd makkelijk. Een praktisch probleem duikt al op als je de deur uitstapt… want waar laat je bijvoorbeeld je telefoon, sleutels en pasjes? Travel Light is het credo, want dan past alles makkelijker in je broekzak of jaszak. De oplossing is overigens niet heel ver verwijderd: heb jij al kennisgemaakt met de producten van Ekster?

De basis van de Ekster Wallet

De basis van de Ekster Wallet is telkens gelijk: en hoewel die basis vaak verpakt zit in een (kunst)leren jasje, kun je hem ook los kopen. De compacte Ekster Wallet biedt plaats voor 1-6 pasjes en is voorzien van een RFID laagje, dat voorkomt dat anderen je pasjes op afstand kunnen uitlezen. Zo kunnen pasjes die in de Ekster Wallet zitten, niet uitgelezen worden door draadloos bankbetalen of de NS poortjes. Met een druk op de knop aan de onderkant schuiven de pasjes er als een trapje uit, zodat je ieder pasje makkelijk kunt pakken.

De eerste accessoires

Je basic Ekster Wallet wordt geleverd met een elastiek en eventueel een kunststof plaatje. Achter het elastiek kun je van alles steken, van briefgeld tot visitekaartjes of bijvoorbeeld je NS-pasje. Met het kunststof afdekplaatje heb je nog eens ruimte voor drie extra pasjes, zodat je met maximaal 9 pasjes op pad kunt (als je dat al nodig hebt). Leuk detail: de rubber elastiek is ook verkrijgbaar met een opening voor een Apple Airtag… voor als je zo iemand bent die altijd op zoek is naar zijn portemonnee. Jammer genoeg wordt de wallet daar wel een stuk dikker door, waardoor hij weer minder makkelijk in je broekzak of jaszak past. Wat mij betreft, slaat die variant de plank dus mis.

Verpakt in leer

Wil je jouw wallet toch net iets chiquer of meer old-school? Dan kun je kiezen voor de Ekster Parliament Wallet. Deze uitvoering beschikt over dezelfde wallet, maar dan verpakt in een leren jasje met een klepje. Zo kun je papiergeld netjes achter een laagje leer verstoppen, onder de vertrouwde elastiek. Het leren flapje biedt ruimte voor twee extra opbergmogelijkheden, of dat nu pasjes of bonnetjes zijn. De Parliament is er in een normale uitvoering, maar ook eentje met een uitsparing voor de Apple Airtag. Door de manier waarop de opening is verwerkt, is hij niet heel veel dikker dan de standaard parliament, waardoor het hier weer wel een toffe feature is.

Smart wallet

Ben jij zo iemand die je jouw portemonnee kwijtraakt, maar heb je geen iPhone of wil je jouw wallet niet dikker maken met een Airtag? Dan kun je ook kiezen voor de Ekster Tracker Card, die in samenwerking met het beproefde Chipolo is ontwikkeld. Deze kaart laad je op met zonne-energie en zorgt voor een continue tracking, waarbij je gebruik maakt van het Chipolo netwerk (daarbij geven andere gebruikers van een Chipolo tracker ook de locatie van jouw trackers door, wat in geval van diefstal echt super handig is). Bovendien kun je de tracker laten piepen vanaf je smartphone, zodat je zoektocht naar je portemonnee sneller is voltooid.

Multifunctioneel

Toen ik de Tool Card zag, was ik eigenlijk meteen verkocht. Toch was mijn enthousiasme van korte duur, toen ik ontdekte dat de Tool Card vrij dik is… en kleiner dan een creditcard. De tool card past dus niet ín de Ekster Wallet, maar steek je achter het elastiek. Daarbij moet je goed uitkijken voor de smartphone sim-kaart pin, die met een magneetje aan de rvs tool card hangt. De card zelf geeft toegang tot een aantal toffe functies, zoals een schroevendraaier, een flesopener, een doosopener, een liniaal in cm en inch, met een pasje verander je hem in een smartphonestandaard en hij beschikt over vijf sleutels, waardoor het een praktische fietstool wordt. Handige functies, maar in de uitvoering was winst te behalen.

Magsafe wallet

Tot slot mochten we kennismaken met de Magsafe wallet. Eigenlijk een heel eenvoudige wallet, met ruimte voor 2 (met wat proppen 3) pasjes. Onze uitvoering beschikte nog niet over een uitsparing voor de duim, waarmee je de pasjes naar boven kunt duwen. Ook leverde de camera van onze iPhone 14 pro Max een uitdaging: we konden deze wallet eigenlijk alleen ondersteboven op de Magsafe klikken, waardoor hij niet auto-levelt. De magneet is wel stevig en de afwerking is heel netjes. Perfect voor als je vooruit kunt met slechts 2 of 3 pasjes!


Recensie over Ekster wallet

De Ekster Wallet is een geweldig product. De wallet is eenvoudig in gebruik, biedt ruimte voor zo’n 6 pasjes en voelt degelijk aan. Hierdoor kun je jouw pasjes makkelijk en veilig meenemen. Een RFID-blokkade voorkomt dat andere ongemerkt je pasjes uitlezen. Wil je iets chiquers, dan kun je gaan voor de in leer verpakte Parliament. De Apple Airtag-varianten waren niet echt mijn favoriet, ik zou eerder gaan voor de Tracker Card – maar Apple-fans zullen daar misschien anders over denken. De Tool Card is een tof product, maar had ik liever ín de wallet verwerkt gezien – en de MagSafe werkte simpelweg niet goed met onze iPhone, vanwege het formaat.

Score: 8


Informatie

Ekster wallet
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 80 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.