Review: Domino’s Crunchy Chicken Bucket

Domino’s ken je natuurlijk van het brede assortiment aan pizza’s en snacks (en misschien – zoals ik – ook van de bijgerechten 🙂 ). De verse ingrediënten en homemade kruidenmixen laten een geweldige indruk achter. Maar wat als je al die ovens en kruidenmengsels kunt gebruiken voor het maken van een geweldige nieuwe productlijn? Wij mochten als één van eersten kennismaken met Domino’s Crunchy Chicken Bucket – natuurlijk aan huis geleverd.

Dominos crunchy chicken recensie coolesuggesties 7 van 9 2

Homemade chicken

Nou ja – niet helemaal natuurlijk. De kippen komen netjes van de poelier, maar de bewerking, het bakken en het unieke kruidenmengsel is helemaal in eigen huis gefabriceerd. Voor het bakken wordt geen vette frituur gebruikt, maar de oven! Een briljante inzet van hun bestaande machines en een uniek resultaat. In de Crunchy Chicken Bucket vind je hele stukken malse kip in een krokant jasje. En bij twijfel kun je toch gewoon je bestelling plaatsen bij Domino’s: kip of pizza? Gewoon allebei! Er zijn drie verschillende buckets verkrijgbaar (middel en groot en een mixed bucket, met verschillende kipproducten erin).

Crunchy Chicken bucket

Dominos crunchy chicken close up recensie coolesuggesties 1 van 1

Zoals gezegd is de Crunchy Chicken speciaal voor Domino’s ontwikkeld met een unieke “Southern Style” kruidenmix. Tyla Robinson, chef van Domino’s, vertelt in geuren en kleuren hoe de crunchy chicken gemaakt wordt: “Geloof het of niet, maar de kip is ‘ondergedompeld’ in karnemelk en krijgt daardoor een lekkere en malse smaak. Bovendien blijkt uit de smaaktesten dat krokante kip uit de oven enorm wordt gewaardeerd. De oven zorgt er namelijk voor dat de korst heel krokant wordt en de kip mals blijft”. Kipliefhebbers kunnen kiezen uit drie verschillende buckets: ‘Boneless Bucket’, ‘Boneless Bucket Large’ en de ‘Mix Bucket’. De bezorgprijs is vanaf € 5,95. En heb je liever kip op je pizza? Dat kan ook! Er zijn namelijk een paar te gekke pizza’s in het assortiment gekomen: de pizza BBQ Chicken and Bacon, Kip Kerrie en Kerrie Kebab Speciaal, waarbij de BBQ Chicken and Bacon alvast een aanrader is!


Recensie over Domino’s Crunchy Chicken Bucket

Hele stukken kip worden er gebruikt voor de Crunchy Chicken, en dat proef je! De standaard buckets zijn boneless, je hoeft dus niet te kluiven – ook zijn de stukken kippenvlees netjes schoon. Doordat je hele stukken kip hebt, krijg je een mooie malse structuur van pulled chicken, voorzien van een krokant jasje. Daarvoor moet je wel beginnen met de kip. Combineer je ‘m – net als wij – met pizza, dan wordt de Crunchy buitenlaat wat zachter naarmate je hem langer in de bucket laat zitten. Logisch: condensvorming enzo. De smaak is vrij neutraal, een tikje pittig en lekker hartig. De knapperige laag is mede te danken aan het gebruikte paneermeel om de krokantheid te verkrijgen, wat meer wegheeft van panko dan van normaal paneermeel. Een geslaagd product, een heel fijne uitbreiding van het assortiment van Domino’s! De combinatie met barbecuesaus had overigens onze voorkeur ten opzichte van de optionele chilisaus of mayonaise.

Score: 8


Informatie

Domino’s Crunchy Chicken Bucket, Domino’s
Meer weten? Domino’s Crunchy Chicken Bucket
Prijs: 5.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.