logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

devolo magic 2 multiroom mesh powerline

Gebruik jij de router van je internetprovider? Dan heb je waarschijnlijk een heel slechte wifiverbinding in huis! En daar hoef jij je helemaal niet voor te schamen. Het is eigenlijk best logisch. Tegenwoordig wordt er veel meer gevraagd van de wifisignalen in huis – knappe router die je hele huis vanuit één punt kan voorzien van een sterk signaal. Gelukkig kun je dit signaal wel een goede oppepper geven. Wij gingen aan de slag met het nieuwste mesh powerline-systeem van devolo, namelijk de devolo Magic 2 WIFI Next.

Snelle installatie

En alles wat je nodig hebt voor de installatie zit al kant-en-klaar in de doos. Je hoeft dus geen echte techneut te zijn om de set aan te sluiten. In de doos zit een duidelijke handleiding die met grote plaatjes laat zien wat je moet doen. Koppel de eerste Magic 2 WIFI next powerline-adapter met een netwerkkabel aan je router. Dat zorgt voor de eerste verbinding. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de tweede adapter overal in huis in te pluggen. Er komt niet eens een app bij kijken. Heb je de set met 3 adapters, dan voer je die laatste stappen ook uit op de tweede devolo Magic 2 WIFI next-adapter. Er zijn twee witte lampjes aanwezig op de adapters om aan te geven wat ze precies aan het doen zijn en of er een probleem is opgetreden. In de volledige handleiding vind je een overzichtelijke tabel die uitlegt wat de verschillende signalen betekenen en hoe je eventuele problemen zou moeten oplossen.

App en meer informatie

devolo magic 2 multiroom mesh powerline app

Na de fysieke installatie kan je verdergaan in de app van devolo (Android/iOS), het stuurprogramma op je laptop (Windows, macOS, Linux) of de configuratiepagina in je browser. Deze laatsgenoemde zien er een beetje high-tech uit zoals je dat twintig jaar geleden ‘hip’ zou hebben gevonden. Dat is opmerkelijk, zeker met al die kleurverloopjes en schaduwen, oplichtende buttons en meer dan dat soort ongein. Persoonlijk had ik het gewaardeerd als ze die vormgeving meer bij de styling van de doos hadden gehouden. Helder, clean en strak. Je kunt er echter wel alles vinden wat je nodig hebt en dat is precies wat je moet doen. Een snelle controle, extra instelmogelijkheden (zoals een gast-account voor je wifi, tijdsloten voor bepaalde apparaten, kinderbeveiliging en een powersaving modus) ontbreken niet. Erg netjes en een positieve verrassing! Nadeel is wel dat je voor het kinderslot de MAC-adressen van de apparaten nodig hebt – daar is wel de nodige kennis voor nodig.

Mesh

Bovendien stel je via deze apps en instelmogelijkheden het mesh-netwerk in, wat echt een aanrader is. Dit zorgt ervoor dat de adapters geen afzonderlijk wifinetwerk zijn maar mee opgenomen worden in je bestaande netwerk. Op die manier hoef je ook geen afzonderlijke wachtwoorden voor de adapters in te geven als je een nieuw toestel wil verbinden met je wifinetwerk. Ook hier was het een kwestie van de juiste knopjes op de adapters indrukken en na een tiental minuutjes was ons meshnetwerk klaar. De devolo Magic 2 beslist automatisch welke adapter de beste verbinding geeft en zorgt zo dat je altijd het sterkste signaal hebt.

Bekabeld

Maar er is meer! In de Devolo Magic 2 WIFI next powerline adapters zit niet alleen een mesh-wifi verwerkt, maar ook een ‘ouderwetse’ powerline adapter. Nou ja: eentje met gigabit LAN, dat wel. In de standaard devolo Magic 2 WiFi next Kit vind je powerline-adapters met 2 aansluitingen. In het geval van de door ons geteste Devolo Magic 2 LAN Triple zelfs drie afzonderlijke poorten. Dat is genoeg voor je gameconsole, smart-TV en bijvoorbeeld je SONOS speaker. Of twee gameconsoles en een Smart-TV, Apple TV, een computer die in de buurt staat… alles dat een flinke deuk slaat in je wifi-bandbreedte is welkom. Dat zorgt er namelijk voor dat alle andere apparaten in je netwerk een stuk soepeler zullen werken!


Ga direct naar devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit op BOL.com.

Recensie over devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

De devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit geeft een directe upgrade aan je netwerk thuis. Het levert een stabiel mesh-netwerk voor een goede wifiverbinding door je hele huis. Bovendien kun je met deze adapter drie apparaten bekabeld aansluiten, wat voor echte grootverbruikers (zoals consoles en streaming apparatuur) erg prettig is. De signaalsterkte en de stabiliteit zijn dik in orde. De installatie is een eitje en in de wat oubollig uitziende software zul je een keur aan instelmogelijkheden ontdekken.

Score: 8


Informatie

devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
Adviesprijs: 244 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.