logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Correctbook


Correctbook 1

Er zijn inmiddels heel wat producten beschikbaar die je papier laten recyclen. Door speciale behandelingen en het gebruik van de juiste pennen is net namelijk mogelijk om uitwisbaar papier te maken. Correctbook is één van die merken en maakt al een aantal jaar oneindig uitwisbare schriften, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het bijzondere aan Correctbook is dat je de schriften met speciale markers beschrijft: qua schrijfgevoel lijkt het op een whiteboard. En net als met een whiteboard kun je de inkt wegvegen met een doekje of vegertje. Op de achterkant van de markers vind je er een. Ook zijn er speciale sponsjes ontwikkeld, waarmee je het schrift kunt schoonvegen. De schriften zijn in diverse kleuren, formaten en opties verkrijgbaar. En met ieder verkocht schriftje, gaat hetzelfde eindeloze schrijfmateriaal naar Afrikaans onderwijs. Hiermee zet het bedrijf zich wereldwijd in tegen analfabetisme.

correctbook openingsafbeelding

Correctboek zet zich in voor goed onderwijs

Vanwaar dit initiatief? Welnu: in 2014 zag oprichter Sam van Tol tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met eigen ogen dat de kinderen aldaar geen toegang hadden tot de meest eenvoudige schrijfmaterialen zoals pen en papier. Logisch dat er op die manier wereldwijd nog steeds meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet zijn. Niet alleen het tekort aan schrijfmateriaal is een probleem. Na aanschaf is het materiaal snel weer op en moet er opnieuw gekocht worden… en dat is duur. Correctbook levert daarom uitwisbare notitieboeken aan deze gebieden, dat oneindig meegaat. Goed voor de onderwijsmogelijkheden en het bespaart veel papier. Met de aankoop van elk Correctbook in de webshop, zorgen zij dat één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang voorzien wordt van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Doe je mee? Samen maken wij schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld!

Veelzijdig

De praktische manier van werken is in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. Zo kun je de standaard boekjes verkrijgen in de maten A6, A5 en A4, in verschillende kleuren kaften. Lekker vrolijk én praktisch. Aan de zijkant van ieder boekje zit namelijk een lusje, waar je de marker in kunt steken. Met een elastiek houd je het boekje netjes dicht, hoewel we die elastiek juist gebruiken als een soort bladwijzer. Ieder boekje is voorzien van een grote, kunststof ringband. Daarmee kun je het boek goed openleggen of volledig openslaan, zodat je hem compact kunt neerleggen. De ringen hebben nog een voordeel. Je kunt je schrijfboek namelijk uitbreiden met verschillende bladensets, zoals to-dolijsten , ruitjes, puntjes, weekplanners, lijntjes en zelfs muziekbladen. Hoe gaaf is dat? Een andere must-have uitbreiding zijn de tabbladen. We merkten namelijk zelf dat we niet veel verder kwamen dan een pagina of 6 in het boekje. Daarna wordt het wat lastig. Geschreven pagina’s die weer zijn uitgeveegd zorgen voor lege ruimtes in je boekje, wat een beetje onnatuurlijk overkomt als je iets moet zoeken. Door de tabbladen maak je het boekje veelzijdiger en heb je eerder gevonden wat je zoekt.

Educatief

Correctbook zet zich in voor educatie en onderwijs. Niet alleen in Afrika, waar de boekjes worden gebruikt voor de basisbehoeftes om te leren lezen en schrijven, maar ook hier bij ons. Een geweldig leerhulpmiddel zijn namelijk de flashcards, die net als het boekje herschrijfbaar zijn. Je kunt ze keer op keer hergebruiken. Het fijne aan deze flashcards is dat ze prettig en stevig aanvoelen. Ze hebben een fijne grip. In de doos zitten 144 kaartjes, verdeeld over vier kleuren. Daarmee houd je ze makkelijk uit elkaar. Gebruik kleuren voor verschillende vakken, hoofdstukken of onderwerpen in je leerstof. De kaartjes zijn bovendien best groot, zodat je er een mooie hoeveelheid tekst op kwijt kunt.

Schoonmaken

Een dingetje vond ik het schoonmaken van de Correctbook pagina’s. Met het sponsje op de achterkant gaat dat lang niet zo eenvoudig en goed als ik zou willen, waardoor er vrij snel allemaal stippeltjes en punten op de pagina’s achterblijven. Niet heel hinderlijk of slecht natuurlijk, maar jammer is het wel. Denk dan ook zeker na over de aanschaf van het bijbehorende sponsje en het schoonmaakmiddel, waarmee je de pagina’s beter schoon krijgt. Vooral als de tekst wat langer op je pagina’s staat is dat zeker aan te raden.

Scannen maar

Bij het Correctbook hoort ook een gratis app: de Correctbook Pdf Scan App. Hiermee scan je jouw notities, kun je ze delen of opslaan. De app is zowel voor privé als zakelijk gebruik perfect inzetbaar. Maak bijvoorbeeld een foto van je boodschappenlijst en stuur deze door naar je partner of neem hem digitaal mee naar de winkel. Of maak een foto van de laatste notulen en deel deze via de cloud met collega’s. De app werkt prima om mee te werken, maar eerlijk gezegd vind ik de gratis app Microsoft Lens prettiger werken – vooral ook omdat deze automatisch een pagina herkent, in het juiste perspectief zet en bijsnijd.


Ga direct naar Correctbook op BOL.com.

Recensie over Correctbook

Het principe van herbruikbare boekjes werkt geweldig. Het is natuurlijk een stuk milieubewuster dan normaal papier, aangezien je het keer op keer kunt hergebruiken. Maar let wel: dit soort boekjes leent zich vooral voor korte notities. To-dolijstjes, boodschappenlijstjes, een weekmenu of aantekeningen die je korte tijd moet onthouden. Dingen die je moet oefenen en daarna weer weggeveegd moeten worden. Wil je echte aantekeningen maken om te bewaren? Dan kom je toch op ‘normaal’ papier uit. De bladen van Correctbook schrijven best prettig, maar wel als een whiteboard: glad en soepel. Het uitvegen gaat wat minder prettig, op verschillende pagina’s bleven met het sponsje op de stift toch wat puntjes achter. Een extra spons en schoonmaakmiddel zijn geen overbodige luxe! Tip: koop meteen de tabbladen. Daar ga je veel plezier aan beleven!

Score: 7


Informatie

Correctbook
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 16.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.