logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Cooking Star: Restaurant


My Universe Cooking Star Restaurant ps4

Simulatiespellen zijn altijd leuk om te spelen. Je kunt er ieder moment mee stoppen (nou ja – theoretisch gezien dan) en ze vragen nogal wat van je time magament-skills. Toen het persbericht voor My Universe – Cooking Star Restaurant voorbijkwam, was mijn interesse dan ook direct gewekt. Wij downloadden hem op de Playstation 4 en zetten onze pannen vast klaar. Laat het restaurantleven beginnen!

Jouw eigen restaurant

In My Universe – Cooking Star Restaurant krijg je een eigen restaurant in beheer. Nou ja – je begint met een open keuken en een paar tafels, maar naarmate het spel vordert worden er nieuwe afdelingen geopend waar jij unieke gerechten kunt bereiden en serveren aan je gasten. Ja, alles moet je doen, van het ontvangen van gasten tot het bereiden van de maaltijden, van het uitserveren tot het opruimen van de vuile vaat (hoewel dat op een jaloersmakend makkelijke manier gaat) Als het spel begint, kun je kiezen tussen drie mannelijke en drie vrouwelijke poppetjes, die er iets anders uitzien. Nadat je jouw restaurant een naam hebt gegeven, kun je van start.

Minispellen

Anders dan de meeste simulatiespellen in dit genre, draait het hier niet alleen om time management. Vaak moet je bij dit soort spellen jouw poppetjes gewoon in beweging houden en goed plannen… goochelen met de beschikbare ruimte in je keuken, het tijdig uitserveren of het pimpel van je restaurant voor een optimale beleving van je klanten. In My Universe – Cooking Star Restaurant draait het eigenlijk vooral om het bereiden van de maaltijden, die in een soort minigames worden voltooid. Ieder gerecht bestaat uit een aantal stappen die je moet doorlopen. Met je controller maak je bepaalde handelingen, druk je op tijd op bepaalde knoppen of draai je in het rond met je joystick. Doe je dat goed, dan krijg je het best mogelijke resultaat en de hoogste aantal ervaringspunten. Die heb je weer nodig om nieuwe recepten te leren en delen van het restaurant te openen, in de stijlen Frankrijk, Amerika, India, Italië en Japan.


Ga direct naar My Universe – Cooking Star Restaurant op BOL.com.

Recensie over My Universe – Cooking Star Restaurant

De simulatiegame My Universe – Cooking Star Restaurant is perfect voor jongere spelers. Er wordt weinig van je overzichtsvaardigheden gevraagd. Ieder gerecht moet apart worden bereid middels een aantal minigames, die weinig van elkaar verschillen. De type handeling wordt soms in een andere volgorde geplaatst, niet meer dan dat. Voor wat oudere gamers zal het dal ook snel saai en herhalend worden, ook al ziet het spel er zelf bijzonder leuk uit. Er is veel aandacht geschonken aan de vormgeving en de manier waarop de karakters bewegen.

Score: 7


Info

My Universe – Cooking Star Restaurant
Uitgever: Mindscape
Getest op: PS4
Genre: simulatie
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.