logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Coleman Convoy Cooler 28QT robuuste koelbox


Met de zomer op komst is het soms verstandig (en soms ook gewoon prettig) om je eten en drinken op temperatuur te houden. Of je nu onderweg bent, op de camping staat of een tuinfeest geeft: een koelbox is een ontzettend flexibele optie, waar je veel plezier aan kunt beleven. Wij probeerden de Coleman Convoy Cooler 28QT. Deze koelbox heeft een inhoud van 28 liter en is daarmee de kleinste in de reeks – maar zeker niet de minste.

Vormgeving

De Coleman Concoy Cooler 28QT ziet er stoer en robuust uit. Het grijze kunststof is neutraal en heeft de styling van een degelijke metalen kist. Op de achterkant vind je twee grote metalen scharnieren, aan de zijkant zie je twee beugels waaraan een paracord-achtige draagbeugel is bevestigd. Deze heeft een rubber handvat wat je kunt schuiven, zodat je altijd een comfortabele grip hebt. Op de hoeken van de voorkant vind je twee rubber hengsels, die je over kunststof haken op de voorkant kunt trekken. Daarmee sluit je de koelbox af en maak je hem ook weer makkelijk open. geen rammelende onderdelen dus aan je koelbox, wanneer je hem geopend hebt! Leuk detail: in het deksel zit een flesopener verwerkt, zodat je daar nooit naar hoeft te zoeken.

Kleine broertje

Waar de grotere varianten van de Convoy coolers beschikken over wielen, waarmee je ze kunt voorttrekken, heeft de Coleman Convoy 28QT dat niet. Die kun je dus alleen dragen aan de draagband (of aan de handvatten, waarin de draagband zit verwerkt). Hij is daarmee de kleinste, maar dat houdt niet in dat hij té klein is. Met een inhoud van 28 liter kun je her heel wat eten en drinken in kwijt. Houd rekening met ongeveer 1/3 aan ijsklontjes als je de temperatuur op peil wil houden, maar wij merkten dat koelelementen ook heel goed kun werk doen. Alle koelboxen hebben overigens dezelfde hoogte: 47 cm hoog. De diepte en breedte bedragen in dit geval 30×43 centimeter. Je gaat dus echt de hoogte in met dit model, waar de grote broers eerder vierkant of een liggend ontwerp hebben. Wel hebben ze allemaal dezelfde robuustheid: je kunt ze zonder problemen gebruiken als krukje!

Isolatiekracht

Bizar goed is de isolerende werking van de koelbox. Je kunt – met de juiste hoeveelheid koel-elementen – makkelijk een paar dagen profiteren (volgens Coleman tot drie (!) dagen) van de isolerende werking van deze solide sluitende koelbox, waar geen centimetertje warmteverlies aan te ontdekken is. Het deksel sluit bijna hermetisch af (zo goed dat je het deksel met twee handen moet openen) en ook isolatiematerialen in de behuizing houden de temperatuur goed op niveau. Ideaal dus voor op de camping of een dagje weg, maar ook voor de boodschappen tijdens de warme zomerdagen. Dit kleinere model plaats je makkelijk in de kofferbak van je auto en neem je mee naar binnen om alle gekoelde voedingswaren uit de laden.


Ga direct naar Coleman Convoy Cooler 28QT op BOL.com.

Recensie over Coleman Convoy Cooler 28QT

Laten we met het positieve beginnen: de Coleman Convoy ziet er stoer uit, met een robuuste uitstraling en geweldige isolerende eigenschappen. Minpunten zitten misschien in de gekozen materialen, die er fantastisch uitzien maar wat minder solide aanvoelen (hoewel schijn hier kan bedriegen!). De schouderband is niet in lengte in te stellen of de verwijderen. De scharnieren op de achterzijde zijn degelijk en houden het deksel perfect op hun plek. Het hoge model is ideaal voor flessen frisdrank, maar je moet in de hoogte werken: je kunt door het model weinig naast elkaar leggen, bijvoorbeeld als koelboxmaatje tijdens je barbecue of bij het meenemen van relatief kwetsbare etenswaren (denk aan die zomerse picknick met sandwiches en taartjes). Je zult in zo’n geval toevlucht moeten zoeken bij bewaarbakjes om alles te beschermen.

Score: 8


Informatie

Coleman Convoy Cooler 28QT
Adviesprijs: 119.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.