logo-liggend-wit-donkerblauw

Review: Beckers Veggie: vegetarische snacks

Laten we eerlijk zijn: als je vegetarisch wil eten, heb je het in sommige plekken echt het nakijken. In de snackbar, bijvoorbeeld. Een kaassoufflé kun je meestal nog wel vinden, maar dan houdt het al snel op. En ook de vegaburger wil wel eens lekker snacken, toch? Een beetje variatie is nooit weg. Daarom keken we reikhalzend uit naar Beckers Veggie, de vegetarische snacks van frituurgigant Beckers.

Vegetarische opties

Opvallend is, dat Beckers er niet voor gekozen heeft om echt nieuwe snacks te bedenken, maar juist vegetarische versies van vleessnacks heeft ontwikkeld. Een dappere keuze. Wil je als vegetariër wel geassocieerd worden met een frikandelleneter? Aan de andere kant: zo kun je wel gewoon meedoen met de rest. Daar is ook wat voor te zeggen. En dus kun je vanaf nu dus ook als vegetariër happen in een bitterbal, kroket, bamischijf en de frikandel!

Verstandige keuze

Maar ook voor niet-vegetariërs is het eten van vlees een verstandige keuze, alleen al omdat de vleesindustrie een enorme stempel drukt op de wereld om ons heen. Tot nu toe laten we ons daar trouwens niet zo door tegenhouden: gemiddeld eten we 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar! De nieuwe Beckers Veggie zijn overigens vervaardigd uit granen en soja: genoeg goede voedingsstoffen die je tot je neemt dus. Daarmee zijn ze geschikt voor alle vegetariërs, flexitariërs en iedereen die simpelweg minder vlees wilt eten.

Hoe smaken de snacks?

Tot nu toe zijn er van Beckers Veggie frikandellen, kroketten, bamischijven, nuggets en een snackmix. Daarbij verbaasde me eerlijk gezegd dat er niet eerder vegetarische kroketten en bamischijven op de markt zijn gekomen: dat zijn toch snacks die zonder heel veel moeite vleesloos gemaakt kunnen worden. Deze twee snacks smaken dan ook heel vertrouwd en goed, hoewel de ragout van de kroketten wel heel stevig, te gebonden was. Opvallend is dat ook daar een scherp nasmaakje aan zit. Meer bijzonder zijn dan ook de nuggets en frikandellen. Echte vleessnacks, die nu vervangen zijn door soja-bestanddelen. Qua smaak komen ze goed overeen met het origineel, maar de structuur is uiteraard heel anders. De nuggets zijn veel zachter, waardoor het krokante laagje juist weer erg naar voren komt. De frikandellen zijn erg los. Ze vallen als een soort korrels uit elkaar tijdens het eten. De smaak is goed, maar de structuur is beduidend anders. Pluspunt: ze zien er geweldig uit, ook na het bakken in de oven of airfryer!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Patrick avatar
  Patrick

  Het blijft toch de net-niet frikadel. Ik probeerde de mora vegetarische frikadel maar ik was niet onder de indruk. Ik hoopte op een kruidige iets intensere smaak dan de vleesvariant maar ik kreeg de smaak die in de verte leek op frikadel maar ook iets weg had van de goedkoopste flauwe kipnuggets die je maar kunt bedenken, kortom een slap aftreksel van het origineel. Dat vind ik een gemiste kans. De structuur vond ik ook niet prettig; alsof een frikadel door de blender is gegaan en er nog kleinere stukjes zijn overgebleven.

  Slecht? Nee, best te eten, maar nog een keertje hoeft ook niet persé. In een vergelijkingstest zou ik hem er 100% uit halen… dus de commercial roept verwachtingen op die het ook niet echt waarmaakt. Als ik het zou moeten samenvatten in één woord: Niemandelletje.

 2. laptopleon avatar
  laptopleon

  Ik kwam hier terecht, op zoek naar een vergelijking tussen Mora en Beckers vegetarische frikandellen. Want ik hoorde van die van Mora en aangezien hun vega kroketten nog lekkerder zijn dan de echte(!!!) heb ik meteen hun frikandellen geprobeerd, toen ze eenmaal te koop waren bij de plaatselijke appie.

  Ik heb alleen zo lang al geen frikandellen meer gegeten dat ik niet met zekerheid durf te zeggen hoe ‘realistisch’ die smaken XD.

  In mijn herinnering waren ze groter en vetter dan de vega’s. (Ik eet nog wel vlees, maar frikandellen.. laat maar haha)

  Die van Beckers ga ik dan ook maar zelf uitproberen.

  1. laptopleon avatar
   laptopleon

   Ff nagemeten en die van Mora zijn maar 15 cm terwijl de ‘echte’ volgens internet 18 cm zouden moeten zijn. Dus ik had het toch wel goed ingeschat.

 3. N avatar
  N

  Wat een tegenvaller die vega frikandel! Bah! Super rare structuur en smaakt nergens naar…..

  De groentekroketten van de lidl zijn wel goed te doen.

  Helaas geen Vega frikandellen meer voor mij.

 4. Anne-Marie avatar
  Anne-Marie

  De vegetarische frikandellen vind ik erg lekker! Natuurlijk is de structuur iets anders, vind het niet storend. Helaas zijn ze wat prijzig en koop ik ze daarom niet zo vaak… Ook worden ze bij de AH waar ik ze kocht uit het assortiment gehaald, dat is wel balen!

 5. Tina avatar
  Tina

  Vandaag voor het eerst de vrikandel (hihi) geprobeerd. Qua kruiden ok, al mag de smaak voor mij toch nét wat steviger zijn. Dat je steeds maar nog hap en nog een hap wil, dat effect. Maar goed, toch herkenbaar frikandellensmaak.
  Wat erg tegenviel was de structuur. Het mist volledig de bite, het is echt slappe hap waar je je tanden in zet. Je hoeft niet eens te kauwen. Nooit gedacht dat ik de ‘bite’ van een gewone frikandel, ook al niet het stevigste vleesproduct, zo zou missen!

 6. Eric avatar
  Eric

  Ik heb nu al verschillende producten veggie geprobeerd en ik kan jullie mededelen dat ik vrijwel alles lust . Maar net als alle andere veggie producten is de verschrikkelijk combinatie van de losse kruimelige structuur inclusief smaak te smerig .
  Veggie heeft t nie..
  Sorry

 7. patrick avatar
  patrick

  De veggie oven kroketten van Beckers zijn werkelijk te smerig om te eten, net of je een dikke groentesoep prut naar binnen zit werken. Eens maar nooit meer, bah!

  1. Dennis van Houts avatar

   Bedankt voor je reactie, en jammer dat je niet tevreden bent over de smaak! Ik vond ze eigenlijk wel lekker. Ze zijn wat gladder van binnen dan normale kroketten, en dus iets anders qua structuur, maar over de smaak was ik persoonlijk wel te spreken.

 8. Bas avatar
  Bas

  Wat een lekkere snacks, zeg.
  Ik probeer inderdaad minder vlees te eten, voor af en toe een avondmaaltijd doe ik dat nog wel maar voor zoiets als even een snackje vind ik het niet kunnen.
  Dus deze maar eens geprobeerd en ik vind ze echt heel erg lekker.
  De kipnuggets zijn tot nu toe de lekkerste die we hebben gehad, heerlijk maisjasje.
  Frikadel is ook erg lekker.
  Gewone bitterballen eet ik niet omdat ik niet van die ragout hou, maar deze vind ik echt heerlijk.
  Bamibal is lekker pittig.
  Al met al een erg leuke en lekkere mix die we zeker vaker op tafel gaan zetten, top!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.