logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Beckers Veggie: vegetarische snacks

Laten we eerlijk zijn: als je vegetarisch wil eten, heb je het in sommige plekken echt het nakijken. In de snackbar, bijvoorbeeld. Een kaassoufflé kun je meestal nog wel vinden, maar dan houdt het al snel op. En ook de vegaburger wil wel eens lekker snacken, toch? Een beetje variatie is nooit weg. Daarom keken we reikhalzend uit naar Beckers Veggie, de vegetarische snacks van frituurgigant Beckers.

Vegetarische opties

Opvallend is, dat Beckers er niet voor gekozen heeft om echt nieuwe snacks te bedenken, maar juist vegetarische versies van vleessnacks heeft ontwikkeld. Een dappere keuze. Wil je als vegetariër wel geassocieerd worden met een frikandelleneter? Aan de andere kant: zo kun je wel gewoon meedoen met de rest. Daar is ook wat voor te zeggen. En dus kun je vanaf nu dus ook als vegetariër happen in een bitterbal, kroket, bamischijf en de frikandel!

Verstandige keuze

Maar ook voor niet-vegetariërs is het eten van vlees een verstandige keuze, alleen al omdat de vleesindustrie een enorme stempel drukt op de wereld om ons heen. Tot nu toe laten we ons daar trouwens niet zo door tegenhouden: gemiddeld eten we 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar! De nieuwe Beckers Veggie zijn overigens vervaardigd uit granen en soja: genoeg goede voedingsstoffen die je tot je neemt dus. Daarmee zijn ze geschikt voor alle vegetariërs, flexitariërs en iedereen die simpelweg minder vlees wilt eten.

Hoe smaken de snacks?

Tot nu toe zijn er van Beckers Veggie frikandellen, kroketten, bamischijven, nuggets en een snackmix. Daarbij verbaasde me eerlijk gezegd dat er niet eerder vegetarische kroketten en bamischijven op de markt zijn gekomen: dat zijn toch snacks die zonder heel veel moeite vleesloos gemaakt kunnen worden. Deze twee snacks smaken dan ook heel vertrouwd en goed, hoewel de ragout van de kroketten wel heel stevig, te gebonden was. Opvallend is dat ook daar een scherp nasmaakje aan zit. Meer bijzonder zijn dan ook de nuggets en frikandellen. Echte vleessnacks, die nu vervangen zijn door soja-bestanddelen. Qua smaak komen ze goed overeen met het origineel, maar de structuur is uiteraard heel anders. De nuggets zijn veel zachter, waardoor het krokante laagje juist weer erg naar voren komt. De frikandellen zijn erg los. Ze vallen als een soort korrels uit elkaar tijdens het eten. De smaak is goed, maar de structuur is beduidend anders. Pluspunt: ze zien er geweldig uit, ook na het bakken in de oven of airfryer!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.