logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Banishers – Ghosts of New Eden


Banishers – Ghosts of New Eden neemt je mee naar het verleden, waar magie en occultisme nog aan de orde van de dag zijn. Je kijkt mee met twee Banishers, die lastige geesten of spoken naar de andere wereld helpen. Ze zijn bekend en berucht – het is een vak dat je moet leren en waar je goed in kunt zijn. Dat ‘naar de andere wereld helpen’ kan trouwens op twee manieren: goedschiks en kwaadschiks.

Detectiveverhaal

Om te bepalen welke manier je moet kiezen – en de achterhalen waarom bepaalde geesten nog niet zijn doorgegaan naar het hiernamaals – moet je je verdiepen in het achtergrondverhaal van de overledene. Daar komt het nodige detectivewerk bij kijken, waarbij je aanwijzingen en hints moet verzamelen om tot een conclusie te komen. Dat klinkt lastig en ingewikkeld, maar je wordt eigenlijk bij de hand genomen in het hele proces. Verwacht wel de nodige dialogen en tussenfilmpjes, die je lang niet altijd kunt doorklikken.

Bekijk de trailer van Banishers – Ghosts of New Eden

Banishers in love

Het verhaal zelf draait om Antea Duarte en haar leerling/geliefde, Red McRaith. Zij trekken naar New Eden om een monsterlijke plaag op te lossen, waarbij de plotselinge dood van hun oude vriend (en Antea’s leermeester) Charles Davenport een directe aanleiding is voor het onderzoek. De eerste levels speel je vanuit Antea’s perspectief, maar zij komt al snel te overlijden door een sterke geest, die in het gemeentehuis van New Eden vertoeft. Vanaf dat moment kruip je in de huid van Red, die af en toe nog contact heeft met zijn overleden lover.

Opnieuw beginnen

Met dat verhaal in je achterhoofd moet je helemaal opnieuw beginnen: Red wordt door de strijd in zee geslingerd en heeft niets meer op zak. Je moet de nodige middelen vinden om de geest te vernietigen. Alleen dan kun je weer in het bezit komen van Antea’s lichaam en haar doorsturen naar gene zijde – of terug te brengen naar haar lichaam. Een belangrijke keuze, want daarbij moet je gebruikmaken van goede of slechte energie (helpen of vernietigen, simpel gezegd). Tot die tijd kun je rekenen op haar steun en adviezen – ze blijkt een actieve partner te zijn in Reds zoektocht naar de middelen. Die combinatie maakt het mogelijk om zowel in de stoffelijke wereld als in de geestenwereld te kijken, verborgen voorwerpen te onthullen en voorwerpen te vernietigen. Met één druk op de knop wissel je tussen beide personages, waarbij die dubbele werkelijkheid prima werkt.


Ga direct naar Banishers – Ghosts of New Eden op BOL.com.

Recensie over Banishers – Ghosts of New Eden

Banishers – Ghosts of New Eden is een spannende actiegame die je meeneemt naar de wrede wereld van geesten en heksenjacht. De geschiedenis is niet altijd even rooskleurig geweest en in deze game wordt je regelmatig geconfronteerd met de brute werkelijkheid van de heksenjachten van weleer. Het verhaal is niet heel diep of spannend – omdat je in het detectivedeel bij de hand wordt genomen komt er weinig denkwerk bij kijken. Ook de vele gevechten met de geesten zijn weinig diepgaand of gevarieerd, en dat is natuurlijk wel jammer. Bij een RPG zien we graag veel karakterontwikkeling en skilltrees die je kunt aanpassen aan je eigen wensen. Nu is het meer een kennismakingsgame met de wereld van de Banishers. De koppeling tussen de stoffelijke wereld en de geestenwereld is overigens prima uitgewerkt, ons verliefde setje laat zien dat je prima een relatie kunt hebben en geesten kunt verdelgen. Dat je even weet dat zoiets toch een optie is. De mimieken van de verschillende personages zijn soms iets te gedetailleerd, waardoor de gezichten wat rubber-achtig bewegen. Aan de andere kant: games waarbij gezichten en mimieken op een natuurlijke manier overkomen kun je nog altijd op 1 hand tellen.

Score: 7


Info

Banishers – Ghosts of New Eden
Uitgever: FOCUS
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: rpg
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.