logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Azio R.C.K. retro compact keyboard


Als schrijver en (nou ja) beetje nerd was ik meteen onder de indruk van de styling van het Azio Retro Compact Keyboard (Azio R.C.K). Het ziet er namelijk uit als een ultiem steampunk keyboard, waarbij de ouderwetse typemachines gemixt zijn met state-of-the-art toetsenborden voor je Mac of PC. Mocht je verknocht zijn aan een numeriek toetsenbord, dat kan: ze hebben ook een normaal formaat keyboard. Uit ergonomische overwegingen prefereer ik echter een compact keyboard. Het houdt je muis veel dichter bij!

Het uiterlijk

Dit toetsenbord richt zich duidelijk op de retro-fans of de steampunkers onder ons. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt: er is namelijk ook een zwart toetsenbord met zwart leer, voor als je wat meer van retro houdt, of eentje met koperen randjes en een wat opzichtigere styling. De mix daartussen is de Elwood, met een houten achterkant en een wat subtielere toets. Het toetsenbord heeft ronde toetsen met een backlight erin verwerkt. Die verlichting kun je zelf aanpassen of uitschakelen.

Het AZIO R.C.K toetsenbord aansluiten

Het aansluiten van het AZIO R.C.K. kan via de meegeleverde USB-C kabel, maar ook via bluetooth. Je kunt in totaal drie verschillende apparaten koppelen aan je keyboard, wat best handig is. Zo koppel je hem aan je PC, gameconsole en tablet en kun je in een handomdraai schakelen met de combinatie Fn+1, Fn+2 of Fn+3. Met een volle accu (en een subtiele achtergrondverlichting voor je toetsenbord) kun je zo’n 9 maanden vooruit op een enkele lading. Vooralsnog lijkt dat prima in orde – ik heb hem al een tijdje in gebruik en hem heb nog niet hoeven opladen… en ik gebruik hem de hele dag! Op het toetsenbord vind je verder een schakelaar om hem te gebruiken voor Windows of Mac, of bedraad. In de doos vind je extra toetsen (voor Windows en Mac), extra voetjes ter vervanging, een polssteun, een draagtas, schoonmaakborstel en natuurlijk een USB-C oplaadkabel.

Ouderwets typen

Het AZIO Retro Classic Keyboard is een mechanisch toetsenbord, waarbij je flink op de toetsen moet typen wil je het beoogde effect behalen. In het begin is dat zeker even wennen, maar geloof me – het went heel snel. Prettig is het feit dat het een compact keyboard is, zodat je genoeg meters kunt maken om niet met je vingers in de knoop te geraken, maar dat je wel alle toetsen binnen handbereik hebt. Werken met de AZIO R.C.K. geeft het gevoel van het werken met een ouderwetse typemachine, met dito geluid.

Bestel dit coole keyboard direct bij Azio!


Recensie over AZIO R.C.K.

CooleSuggesties topper

Het retro classic keyboard is een genot om mee te werken. De toetsaanslag is prettig, het formaat briljant. En laten we het vooral ook over de styling en uitvoering hebben – om door een ringetje te halen! Je bureau krijgt een heel andere uitstraling dan wanneer je het zoveelste standaard Logitech of Microsoft toetsenbordsetje neerlegt. Binnenkort komt er ook een serie met matching draadloze muizen uit – dan is je bureau helemaal compleet. Het is een high-end toetsenbord dat tot in de puntjes verzorgd is. Niet alleen de uitwerking van het product is briljant, ook de levering van de set is uitmuntend.

Score: 10Op zoek naar coole gadgets?

Informatie

Azio Retro Classic Keyboard, Azio
Meer weten?
Prijs: 219 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.