logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Arlo Essential Outdoor 2K Cam

De Arlo Essential 2K Outdoor Camera is de tweede generatie van deze instaplijn van Arlo beveiligingscamera’s. Eerder recenseerden we de eerste generatie Arlo Essential Outdoor Camera, maar nu is het tijd voor de verbeterde variant. Wij ontvingen een set camera’s voor een review en bekeken ze kritisch.

Vier varianten

Het is belangrijk te weten dat er vier versies zijn van de Arlo Essential: je kunt ze namelijk in huis halen met een 1080p of 2K resolutie, maar ook in een XL variant, waarbij je de accu slechts eens in de 16-24 maanden (!) zou hoeven opladen. De accu van de normale variant gaat overigens 4-6 maanden mee. En ja, ook de XL-variant is verkrijgbaar in 1080p of 2K. Waarom je zou kiezen voor de 1080p-variant? Soms hoef je niet zo ver te kijken en kun je de camera plaatsen op een plek waar je onderwerp dicht nadert: de resolutie is dan van ondergeschikt belang. Deze 1080p camera’s zijn daarbij niet alleen goedkoper, de accu’s gaan ook langer mee.

Vormgeving

Als je de oude Arlo Essential vergelijkt met de nieuwe Arlo Essential 2K outdoor camera, dan valt meteen op dat het nieuwe model zachter en ronder is vormgegeven. Natuurlijk heb je de witte plastic behuizing en een glanzend-zwarte achtergrond voor je camera, maar door de ronde vormen ziet hij er een stuk subtieler en vooral veel minder high-tech uit dan zijn voorganger. Dankzij de balvormige steun kun je ze in iedere hoek plaatsen, zodat je jouw huis perfect kunt beveiligen. Voor die bevestiging vind je op de achterzijde van de behuizing een opening, waarmee je de camera op de montagebeugel kunt schroeven.

Beeldkwaliteit

Wij ontvingen de Arlo Essential 2K outdoor camera voor onze test. Deze is voorzien van een 4 MP-sensor en een kijkhoek van 130 graden. De resolutie is genoeg om digitaal in te kunnen zoomen en gezichten te herkennen. Je kunt nachtvideo in kleur opnemen wanneer de ingebouwde spotlight is ingeschakeld, en anders gebruikt het een paar infrarood-LED’s voor zwart-wit nachtzicht. Let wel: daarvoor heb je of een Arlo Secure abonnement nodig. De spotlight heeft een bereik van ongeveer 5 meter, wat genoeg is voor echte indringers.

Specificaties

Stiekem zit er behoorlijk wat techniek in de nieuwe Arlo Essential 2K outdoor camera: naast een PIR-bewegingssensor (passief infrarood) en de 4K camera vind je ook een verbeterde microfoon en een luidspreker, zodat je met de mensen voor de camera kunt spreken. Deze techniek is verbeterd en zorgt voor een fijne communicatiemogelijkheid. Daarnaast is er een spotlight met 5 meter bereik en een status-LED die continu blauw brandt wanneer deze is ingeschakeld en verbonden. Je maakt verbinding met het netwerk via een 2,4 GHz Wi-Fi-verbinding, wat goed genoeg is voor het doorgeven van beelden in deze resolutie. Heel prettig is de USB-C-oplaadpoort, waarmee je de camera kunt opladen. Zo hoef je niet telkens te zoeken naar die unieke Arlo oplaadkabel. De accu is overigens niet verwijderbaar en het opladen duurt een paar uur.

Arlo Secure

Voor het opnemen van beelden, is het nodig om een abonnement te nemen op Arlo Secure. Dat kost 4,99 euro per maand (of 49,90 euro voor een jaar). Je krijgt daarvoor de mogelijkheid om 30 dagen videogeschiedenis terug te kijken voor één camera. Naast die opnamefunctie krijg je ook intelligente bewegingsdetectie (voor pakketten, mensen, huisdieren en voertuigen), slimme activiteitszones en interactieve meldingen. Voor 11,99 euro (of 119,90 euro voor een jaar) per maand krijg je al deze functies voor vier camera’s. Wil je meer? Met het Arlo Secure Plus-abonnement (16,99 euro per maand of 169,90 euro per jaar) krijg je 60 dagen opnamegeschiedenis voor een onbeperkt aantal camera’s. Bovendien krijg je 12 maanden extra productgarantie op je aankopen.


Ga direct naar Arlo Essential 2K outdoor camera op BOL.com.

Recensie over Arlo Essential 2K outdoor camera

De Arlo Essential 2K Outdoor Camera is een solide upgrade vanaf de eerste generatie Arlo Essential camera’s. Let wel dat je deze modellen niet kunt koppelen aan de Arlo Hub, maar verder is de naam Essential eigenlijk een beetje misleidend: het is geen camera die enkel de ‘essentiele’ functies biedt:
het is een solide systeem dat goed is doorontwikkeld. De installatie verliep vlekkeloos en is kinderlijk eenvoudig. Dat de accu niet vervangbaar is, kan een domper zijn (je moet immers je camera even van de muur schroeven tijdens het opladen), maar je zou hem ook met een goede powerbank van verse stroom kunnen voorzien. De 2K video is helder en scherp: zelfs het nachtzicht laat goede resultaten zien. De ingebouwde verlichting is fijn om mensen af te schrikken, maar gezien de plaatsing van de camera vaak minder fijn om je pad bij te lichten – je richt zo’n camera altijd naar mensen toe, om hun gezichten te zien. Het lampje schijnt dan ook recht in je gezicht!) De camera’s zijn compatible met Google Assistent en Alexa, wat een heel fijne feature is om meldingen te ontvangen. Minpunt is het abonnement dat nodig is voor de toegang van slimme functies en opgenomen video.

Score: 8


Informatie

Arlo Essential 2K outdoor camera
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 179.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.