logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Anodyne Gel-line channeling feet


gel-line alignedGoede schoenen zijn ontzettend belangrijk. Heb je ooit aan yoga of tai chi gedaan, dan weet je dat die oude bewegingsleren je al vertellen dat de energie van de aarde via je voeten door de rest van je lichaam stroomt. Ook al geloof je niet daar in: als je verkeerd op je voeten staat, heeft het zijn uitwerking op de rest van je voeten. Het gaat dus niet alleen om ‘goede schoenen’ maar vooral om ‘verantwoorde schoenen’. Schoenen die op de juiste plekken steun geven aan je voeten. En die steun kun je best een oppepper geven. Met inlegzolen bijvoorbeeld kun je jouw huidige schoenen al een fikse upgrade geven. Wij probeerden de Gel-line channeling feet zolen van Anodyne, waarvan we eerder met veel plezier het Anodyne Posture Shirt voor testten.

Lopen op gel

Het bijzondere van de Anodyne Gel-Line Channeling Feet inlegzolen is dat je loopt op gel. En niet in vaste kussentjes, die helemaal volgestopt zitten met gel, maar met genoeg bewegingsruimte voor de gel. Denk je eens in wat er dan gebeurt: die gel blijft in beweging. Het lijkt dus echt alsof je op twee kleine waterbedjes loopt. Daardoor heb je altijd de juiste steun op de gebieden waar je voeten niet op steunen, waardoor je hele voet (en alles wat daar boven komt) ook wordt ontlast.

https://www.youtube.com/watch?v=M9FZElRMRMA

Dynamisch

Een ander merkbaar voordeel is dat je met de Anodyne Gel-Line Channeling Feet inlegzolen een dynamische manier van lopen hebt. Doordat die gelkussentjes in beweging blijven, blijf je zelf ook onbewust een beetje bewegen met je voeten als je staat of loopt. Dat zorgt langzaamaan voor een stabielere houding, waarbij je jouw enkels langzaam traint en versterkt. Laat ik vast een vooroordeel de wereld uit helpen: het is echt even wennen om op deze zolen te lopen. Het voelt raar. Bij iedere stap voel je de gel onder je voeten door de kanaaltjes heen hun weg zoeken.

Geschikte schoenen

Daarbij zijn helaas ook niet alle schoenen geschikt om uit te breiden met deze zolen. De meeste schoenen wel, maar niet allemaal – ik liep op best lage schoenen, maar het voetbed kwam door de zolen te hoog te liggen, waardoor mijn hakken vervelend tegen de hak van de schoen schuurde – met alle blaren en afbladderend schoenleer van dien. Gelukkig had ik wel schoenen staan waar de zolen prima in pasten – en merk ik ook ontzettend goed hoe fijn het is om er op te lopen: ik merk het echt als ik een paar dagen op mijn non-gel-line-schoenen (tjee, wat een woord!) loop. Dan voelt het echt alsof je dan pas schoenen aantrekt.

Conclusie over Anodyne Gel-Lign Channeling Feet

Inlegzolen die echt gezond zijn voor je voeten, enkels en heupen – dat klinkt als een wondermiddeltje, maar deze zolen maken hun belofte echt waar. Tenminste: ik zou geen schoenen meer kunnen indenken zonder deze zolen. Waar ik voorheen regelmatig last had van mijn knieën en enkels, heb ik sinds ik deze zolen draag er geen last meer van. Wellicht hebben andere mensen er andere ervaringen mee – ik hoor ze graag – maar voor mij werken ze echt briljant. Ze zorgen voor een ontlasting op de gewrichten en stiekem meteen een betere houding (je voelt als je voorover gaat leunen, de gel loopt dan naar achter omdat je op de bal van je voet leunt).

Door:
Score: Anodyne Gel-Lign Channeling Feet krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.