logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Alienware Pro Wireless gamingmuis


Dell Alienware heeft twee nieuwe toevoegingen: de Alienware Pro gamingmuis en de Alienware Pro gaming toetsenbord. Beiden zijn draadloos, maar kunnen ook bekabeld worden gebruikt voor optimale prestaties. Dat maakt ze ontzettend flexibel! Wij bekijken hier de Alienware Pro Wireless Gaming Mouse.

Lichtgewicht gamersmuis

De Dell Alienware Pro Wireless Gaming Mouse is een fantastische muis om te zien. Opvallend genoeg is hij (zeker voor een gaming muis) heel subtiel en sober vormgegeven. Onze witte variant ziet er strak een eenvoudig uit. Je zou hem zo op een kantooromgeving kunnen inzetten. Het enige dat hem echt weggeeft als gamingmuis is het eigenwijze alienhoofdje. Het exemplaar heeft zes bedieningselementen, waarvan je de functies naar wens kunt aanpassen. Let wel dat het eenvoudige model misschien wat minder grip biedt dan muizen met rubber afwerkingen.

Knoppenparade

Deze gamingmuis beschikt over zes knoppen: de twee bovenste knoppen kunnen natuurlijk niet ontbreken, maar zijn voorzien van magnetische features, waarbij ze direct terugspringen in hun standaard toestand. Zo blijven ze langer functioneel en kun je ze tijdens het gamen ook bewuster inklikken. De optische schakelaars zijn heerlijk stil (waardoor je ze zonder problemen op een werkplek kunt gebruiken). Het metalen scrollwiel daartussen is magnetisch en klikt heerlijk weg, zodat je ook daar geen onbewuste handelingen uitvoert. Dit scrollwiel kun je bovendien ook gebruiken als knop, wat het aantal bedieningselementen op 4 brengt. Bij je duim vind je tenslotte twee extra toetsen, die je kunt inprogrammeren als macro. Deze toetsen zijn goed toegankelijk en prettig in gebruik.

Pro prestaties

Maar laat je niet bedriegen door dat ogenschijnlijk eenvoudige uiterlijk: onder de motorknop zit serieuze hardware, dat zelfs fanatieke gamers op alle fronten zal ondersteunen. Zo is biedt de Alienware Pro Mouse zowel 4.000 Hz draadloze als 8.000 Hz bekabelde pollingsnelheden biedt voor een minieme vertraging tussen je muisklik en de reactie op de computer. Pollingsnelheden als dit betekenen dat ieder muissignaal 4 of 8 x per milliseconde wordt doorgegeven aan je computer. Een eventuele vertraging eerder in je computer-setup zit dan in je muis. Die pollingsnelheid heeft overigens wel invloed op de batterijduur: op 4K heeft de muis een accuduur van 32 uur, terwijl hij op 1K maar liefst 120 uur meegaat. Daarnaast kun je de muis instellen op een maximale resolutie van 26.000 dpi en een maximale sensorsnelheid van 650 inch per seconde.

Soepele ervaring

Onderop de muis vind je twee PTFE voetjes, waarmee je zacht en soepel beweegt over je bureau of muismat. Op de onderkant vind je bovendien de sensor, een aan/uit-schakelaar van de muis en de profiel-/DPI-keuzeschakelaar. Een klein lampje linksboven verandert van kleur om aan te geven welk profiel in gebruik is. Op de achterkant van de muis vind je bovendien een opening waarin je de vrij forse USB-C dongle kunt wegstoppen.

Software

Om je muis maximaal te benutten, raden wij je zeker aan om de Alienware Command Center installeren. Dit hulpprogramma wordt automatisch gedownload wanneer je de muis voor het eerst koppelt via een bekabelde of draadloze verbinding. En hoewel de muis geen hippe RGB-verlichting heeft dat je kunt instellen, zoals je dat bij het Alienware Pro Wireless Gaming Keyboard kunt doen, vond je hier wel mogelijkheden om verschillende opties aan te passen, zoals de polling-snelheid en macro’s in vijf verschillende profielen.


Recensie over Dell Alienware Pro Gaming muis

CooleSuggesties topper

De Dell Alienware Pro gaming muis is een echte allemansvriend… met genoeg power in huis om indruk te maken. De neutraal ogende muis met zijn stille knoppen is subtiel genoeg om in kantooromgevingen gezien te worden, maar zeker snel en degelijk genoeg om in heftige PC-combat in te zetten. De resolutie is top, de muisknoppen reageren bliksemsnel en de functies voldoende voor de gemiddelde gamer. Knoppenfanatiekelingen zullen misschien een beetje neerkijken op de magere twee additionele knoppen op de zijkant, maar ze doen wel precies wat je ervan verwacht. Minpunt is de noodzaak om een dongle te gebruiken: een extra bluetooth connectiemogelijkheid had hem een fijne dubbelfunctie gegeven als muis voor dagelijks gebruik op bijvoorbeeld je laptop.

Score: 9


Informatie

Dell Alienware Pro Gaming muis
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 149 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.