logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Alienware Pro Wireless gaming keyboard

Dell Alienware heeft twee nieuwe toevoegingen: de Alienware Pro gamingmuis en de Alienware Pro gaming toetsenbord. Beiden zijn draadloos, maar kunnen ook bekabeld worden gebruikt voor optimale prestaties. Dat maakt ze ontzettend flexibel! Wij bekijken hier het Alienware Pro Wireless Gaming keyboard.

Vormgeving

Wij ontvingen de witte variant, die er niet alleen lekker eigenwijs uitziet, maar ook fraai matcht bij de nieuwe Dell Alienware Pro Gaming muis. Het toetsenbord valt direct op door zijn kleine en compacte vormfactor. Het toetsenbord is kleiner dan een standaard formaat, het is een zogeheten 75% toetsenbord. Door het ontbreken van een numeriek deel is hij al kleiner dan een standaard toetsenbord, maar daar is dus nog zo’n 25% van afgesnoept. Daarmee is het een mooie mix tussen een compacter toetsenbord voor alledaags gebruik en een snel en toegankelijk toetsenbord voor gamers. De styling is zachter dan de meeste gaming toetsenborden, met afgeronde hoeken en zachtere lijnen dan je wellicht gewend bent. Ondanks het compacte formaat heeft het trouwens nog genoeg toffe features voor je in petto! Het toetsenbord is overigens 4,06 x 31,24 x 12,70 mm groot (h x b x d), met een gewicht van 820 gram.

Gaming features

Je zou je bijna kunnen afvragen wat een gaming toetsenbord is zonder RGB-verlichting en wees gerust: ook de Dell Alienware Pro Gaming Keyboard beschikt over een instelbare verlichting onder de toetsen zitten. Vanuit de Alienware Command Center kun je die verlichting helemaal naar wens en smaak instellen – en eerlijk is eerlijk, het toetsenbord maakt daar zeker indruk mee! Naast de RGB-verlichting beschikt dit gaming keyboard ook over hot-swappable lineaire mechanische schakelaars, die een prettige weerstand geven tijdens zowel het gamen als normaal computerwerk. De toetsen klinken overigens vrij zacht, het kenmerkende Klik-geluid van veel gamingkeyboards wordt goed onderdrukt.

Compacte volledigheid

Het is eigenlijk bizar om te zien hoeveel knoppen en functies Dell heeft gestopt in dit 75% compacte toetsenbord. Door het weghalen van wat ruimte her en der hebben de functietoetsen praktische dubbelfuncties gekregen. Daarmee kun je bijvoorbeeld het volume regelen of doorskippen op je playlist. Een macroknop rechtsboven laat je door de verschillende led-instellingen bladeren. Bovendien zijn een paar features verhuisd naar de achterzijde van het toetsenbord, waar je bijvoorbeeld kunt instellen dat het toetsenbord moet verbinden met de 2,4gHz dongle of één van de drie Bluetooth-verbindingen. De meegeleverde USB-dongle kun je achter in het toetsenbord wegstoppen, zodat je hem makkelijk kunt meenemen.

Power

Hoewel je het toetsenbord bedraad kunt gebruiken, is het daar natuurlijk niet voor gemaakt. De ingebouwde accu kan je heel wat uurtjes van energie voorzien. Zo kun je tot 72 uur gamen met de standaardverlichting aan, en tot een imposante 798 uur met RGB uitgeschakeld via een 2,4GHz-verbinding (en ongeveer 1800 uur via bluetooth!). Voor extra comfort (en wat extra power voor jou als gebruiker) kun je ervoor kiezen om het toetsenbord in een schuine hoek te zetten door de voetjes omhoog te klappen. Door de vorm van het toetsenbord staat hij trouwens altijd al wat schuiner dan het gemiddelde toetsenbord, waardoor je die voetjes misschien niet zult gebruiken. Rubber strips zorgen ervoor dat het Alienware Pro toetsenbord stevig op zijn plek blijft liggen. Bij de Dell Gaming Muis hadden we het over de polling speed: deze is 1000 Hz bij dit toetsenbord, wat vergeleken met de concurrentie wat aan de lage kant is. Ga je het merken? Waarschijnlijk niet. Maar het kán sneller.

Hot Swappable

Een belangrijke eigenschap van gaming toetsenborden is het feit dat ze hot-swappable sleutelschakelaars hebben. Het voordeel van hot-swappable ontwerpen is dat je de mechanische onderdelen onderling kunt wisselen tussen verschillende merken. Je kunt de knoppen en schakelaars gebruiken in 3-pins of 5-pins configuraties, of het nu Alienware, Corsair, Razer of een ander merk is. Deze functie maakt de vrij hoge prijs van het Alienware-toetsenbord gemakkelijker te slikken. Je hoeft dus geen heel ander bord te kopen om een ​​ander type schakelaar uit te proberen. Met deze schakelaars kun je bijvoorbeeld de weerstand beïnvloeden. Die is in dit geval 40 gram bedieningskracht, wat vrij licht is voor een gamingtoetsenbord.

Command Center

Je stelt het Alienware Wireless Keyboard naar wens in via het Dell Command Center, dat je kunt installeren op je pc. Hier stel je macro’s in voor de verschillende toetsen, pas je de RGB-verlichting van het toetsenbord aan (die biedt maximaal 16,8 miljoen kleuren). Die kleuren komen geweldig goed naar voren, dankzij de transparante schakelaars en de subtiele achtergrondverlichting. Je kunt maximaal 5 profielen instellen, waarbij het Command Center kan zoeken naar geïnstalleerde games – waarop bijvoorbeeld de verlichting aangepast kan worden.


Recensie over Dell Alienware Wireless Keyboard

CooleSuggesties topper

Als je kunt wennen aan het 75% tenkeyless ontwerp van deze Alienware Pro-accessoire, is het niet zo moeilijk om hem vol te omarmen. Je kunt hem namelijk niet alleen geweldig goed gebruiken voor het gamen, maar ook voor dagelijks computergebruik is het een prettig toetsenbord. Daarbij kun je dit toetsenbord niet alleen bekabeld, maar ook draadloos gebruiken – met een lange accuduur als bonus. Vooral die draadloze connectiviteit zie je maar weinig in gaming toetsenborden – en Dell bewijst dat je zelfs dan feilloos kunt presteren.

Score: 9


Informatie

Dell Alienware Wireless Keyboard
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 219 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.