logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: A Shop For Killers, Disney+

Onlangs verscheen de Koreaanse actieserie A Shop for Killers op Disney+. Het verhaal en concept maakte ons nieuwsgierig, waardoor we de serie zijn gaan kijken. We vertellen je graag wat we van deze acht-afleveringen tellende serie vonden. A Shop for Killers is overigens gebaseerd op een gelijknamige roman uit 2020 van Kang Ji-young.

Familiebanden

Het verhaal draait allemaal om de jonge Ji-an, wiens oom Jeong Jin-Man is overleden. In de eerste aflevering zie je hoe zij omgaat met zijn dood, het regelen van de begrafenis en hoor je ook hoe omstanders reageren op het wegvallen van de – misschien ietwat zonderlinge – man. Je ontdekt ook dat Ji-an van aanpakken weet en dat ze met wapens kan omgaan.

Bekijk de trailer van Shop for Killers

Flashbacks

Tijdens de serie schakel je eigenlijk continu tussen het heden en verleden, waarbij je bijzondere momenten tussen Ji-an en haar oom Jeong Jin-Man meemaakt. Deze herinneringen gaan soms best ver, maar ze laten je zien hoe de twee met elkaar in contact zijn gekomen en hoe Jeong heeft besloten de zorg van zijn nichtje op zich te nemen… en hoe belabberd hij dat eigenlijk heeft gedaan. De afstandelijke, kille houding heeft een flinke druk op de zelfstandigheid van het meisje gelegd, dat daardoor ook niet bepaald spraakzaam is geworden. De afwachtende, bijna paranoïde houding van de tiener komt haar echter goed van pas.

Shop for killers

Haar oom blijkt namelijk een webshop te runnen voor moordenaars, waarbij hij alles verkocht wat huurmoordenaars nodig zouden kunnen hebben… van wapens tot schoonmaakmiddelen, van touw tot afdekzeil. Nu haar oom is overleden, is de jacht op het meisje geopend, om zo die voorraad in handen te krijgen. Ji-an wordt van alle kanten aangevallen door wrede huurlingen die de winkel willen overnemen. Zo nu en dan wordt ze geholpen door de medewerkers van Jin-man – maar wie daarvan kan ze vertrouwen?

streaming-banner-disney-plus

Recensie over A Shop for Killers

A Shop for Killers, seizoen 1, stort zich op een overdaad van belegeringen van het huis van Jin-man en de geheime bunker die Ji-an ontdekt. Het verhaal wordt zo’n beetje gedragen door flashbacks, die het verleden van Ji-an’s jeugd en de dood van haar ouders omschrijven, om zich later op Jin-man’s verleden als huursoldaat te storten. Soms voegen die flashbacks echt iets toe, maar vaker blijken ze gewoon overbodig raamwerk te zijn om interessantere personages te presenteren. De actiemomenten maken veel goed, maar weten de serie eigenlijk niet te redden. Ondanks dat is het een serie die zo vervreemdend is dat je hem gewoon moet blijven kijken, en dat is dan ook wel weer knap.

Score: 7


Informatie

Titel: A Shop for Killers
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 500 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.