logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lekker relaxen doe je languit


Niets is lekkerder dan languit op de bank liggen met een goede film met wat te eten en te drinken. Helaas zit er dat lang niet altijd in: jaloerse blikken van vrouw en kinderen doen niet bepaald veel goed aan die sfeer, zullen we maar zeggen. Nee, het is duidelijk: wij hebben nog geen loungebank in huis! Loungebanken zijn dé banken bij uitstek om lekker op te zitten, te hangen, te liggen. Daar zijn ze voor gemaakt! 

Comfortabel zitten

Hoewel er veel verschillende modellen loungebanken zijn, vind ik de meest kenmerkende toch wel de hoekbank. Als je bijvoorbeeld kijkt bij Zitmaxx ter Aar zie je veel verschillende modellen. Van rechte banken die al heel uitnodigend kijken, tot hoekopstellingen die je hele kamer kunnen vullen. Er zijn twee types hoekbank: eentje met een loungedeel er aan vast, waar je als een soort chaise longue op kunt liggen, maar je hebt ook complete hoekbanken, waarbij je op beide delen lekker kunt zitten in de zachte kussens. Qua stijl kun je met loungebanken natuurlijk alle kanten op. Het materiaal en kleur doen al wonderen. Een bank in zacht stof straalt een heel andere sfeer uit dan dezelfde bank van soepel leer!

In een hoek… of niet?

De eerste gedachten van mensen met een hoekbank is om ‘m meteen in een hoek te plaatsen. Voor de verwarming en vensterbank, maakt niet uit. Dat is inderdaad een heel efficiënte plek om je bank te plaatsen, maar eerlijk gezegd zou ik er niet voor tekenen. Ik zou een hoekbank juist gebruiken als een afscherming voor je ruimte. Gewoon het ene deel van de bank tegen de muur, de andere helft als een soort roomdivider door de kamer laten lopen. De achterkant van de bank kun je vervolgens gebruiken om er een sfeervolle mand neer te zetten, een lager kastje of wat planten in een langwerpige plantenbak. Door deze opstelling te kiezen, maak je echt een nieuwe zithoek. Het wordt een nieuwe ruimte, waar je echt knus en comfortabel in kunt relaxen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.