logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat zou jij nog wel eens willen uitproberen?


Waar sta jij allemaal voor open op seksueel gebied? Wat heb je al uitgeprobeerd, en waar ben je nog benieuwd naar? Dat kan per persoon heel erg verschillen. Het is prima om simpelweg alleen met je partner te zijn en hier volledig genoeg aan te hebben. Net zo zeer als het normaal is om juist op zoek te zijn naar een beetje extra, iets waar je extra opgewonden van wordt of meer genot uit behaalt. Het is jouw lichaam, jouw leven, en het is bovenal aan jou om te ontdekken wat bij je past en waar je gelukkig van wordt.

Heb jij behoeftes die niet vervuld zijn?

Bijna iedereen heeft wel behoeftes in zijn leven die nog niet vervuld zijn. Dat is maar goed ook, want deze zorgen ervoor dat je ergens naar uit kunt kijken, ergens naar toe kan werken. Dit kan op allerlei gebieden zijn. Je wilt misschien ooit nog eens naar een bepaald land reizen. Een bepaalde functie bekleden. Een sportieve prestatie neerzetten of eens eten in het beste restaurant ter wereld.

Ook seksuele behoeftes horen in dit rijtje thuis. Er zijn heel wat mensen die nog iets op hun lijstje hebben staan dat zij graag nog eens zouden willen proberen. Dat hoeft niet meteen nu te zijn. Soms is het juist fijner om iets wat meer op de lange baan te schuiven, zodat je je er een tijdje op kunt voorbereiden of je er juist extra op kunt gaan verheugen. Soms kan het ook gewoon zo zijn dat je de juiste persoon om deze behoeftes mee te bevredigen nog niet gevonden hebt. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar bondage, dan heb je daar wel iemand voor nodig die je voor de volle 100 procent vertrouwt. Zolang je deze niet in je leven hebt, is het beter de wens nog even in je achterhoofd te houden.

Experimenteer erop los

Wil jij alles uit je leven halen wat erin zit, ook op seksueel gebied? Dan is er volop ruimte om te experimenteren. Waar je behoefte aan hebt, dat is heel persoonlijk. Het is prima als je ‘simpele seks’ met je partner voldoende vindt en hier volledig gelukkig mee bent. Ben je echter benieuwd naar een dildo of een ander speeltje, dan is dit net zo normaal, net als zaken als bondage en BDSM dit ook zijn. Voor alles geldt dat je er vooral zelf volledig achter moet staan, het belangrijk is dat je je er goed bij voelt en het altijd uit vrije wil doet. Is dat het geval, dan valt er volop te ontdekken en experimenteren, allemaal binnen jouw eigen grenzen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.