logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Rekenen voor je leven, Edward van de Vendel en Ionica Smeets

Rekenen voor je leven… dat klinkt ontzettend spannend en misschien zelfs een beetje eng. Toch is deze dramatische titel voor iets heel goeds bedacht: het laat zien hoe rekenen nuttig kan zijn, zodat je het in de rest van je leven kunt gebruiken!

Basisschool rekenles

In de klas van meester Tuur en juf Tine van de Rover Hoespika-school heerst er wat onvrede over de rekenlessen. Natuurlijk vinden de leerlingen ze saai en vervelend, maar tijdens het nablijven hoort Manu dat ook de juf en meester de rekenmethode maar saai en ouderwets vinden. Manu laat het nieuws als een vuurtje door de klas gaan en samen bedenken ze een plan. Iedere week bedenkt één leerling een vraag die met rekenen te maken heeft, maar die ook met henzelf te maken heeft. Met het dagelijks leven, of met iets wat in hun belevingswereld te maken heeft.

Van rekenles naar feitjeskennis

En zo gebeurt het dat ieder kind in de klas een vraag steelt, waar de meester of juf vervolgens een rekenles omheen maakt. De ene keer is dat heel praktisch en moeten de kinderen gaan nadenken over omtrek, oppervlakte en hoeveelheden, maar soms is het ook een kwestie van feitenkennis en weetjes, die door de leerkracht worden gedeeld. Dat maakt het soms wat lastig om het ook echt te zien als een rekenles, hoewel het natuurlijk niet betekent dat de informatie niet leerzaam kan zijn.


Ga direct naar Rekenen voor je leven op BOL.com.

Recensie over Rekenen voor je leven

Rekenen voor je leven is een vrolijk leesboek geworden, waarbij de rekenlessen natuurlijk een centrale rol speelt. Tussen die lessen door leef je met de kinderen mee en ontdek je hoe ze zelf anders tegen hun klasgenoten aankijken. De avonturen zijn voorzien van fraaie kleuren-illustraties in een te gekke cartoon-stijl, die je nog verder het verhaal in trekken. De rekenvragen zouden zomaar van de kinderen afkomstig kunnen zijn, maar is soms wat makkelijk beantwoord door de leerkracht. Dat maakt het principe ‘rekenles’ niet altijd even relevant. Dat maakt het wel een leuk boek vol weetjes en feitjes.

Score: 8


Informatie

Titel: Rekenen voor je leven
Auteur:
Illustrator: Floor de Goede
Uitgever: Nieuwezijds
Aantal pagina’s: 275
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789057125188
Prijs: 18.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.