Reizende National Geographic foto-expositie & Augmented Reality show op treinstations


Dit jaar bestaat de National Geographic Society 125 jaar. Sinds 1888 heeft National Geographic een archief opgebouwd van bijna twaalf miljoen foto’s. Uit deze enorme hoeveelheid beeldmateriaal is ter gelegenheid van het jubileum een reizende tentoonstelling samengesteld, die de komende zes maanden op de volgende zes treinstations in Nederland is te bewonderen:

  • Rotterdam Centraal – September 2013
  • Utrecht Centraal – Oktober 2013
  • Leiden Centraal – November 2013
  • Eindhoven – December 2013
  • Den Haag Centraal – Januari 2014
  • Arnhem – Februari 2014

De foto-expositie 125 jaar National Geographic is een samenwerking tussen National Geographic, NS en ProRail. Drie organisaties die zich verbonden voelen met de samenleving en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Officiële opening Rotterdam Centraal
In de centrale stationshal op Rotterdam Centraal, voor de HEMA, zal op 28 augustus om 14.00 uur de tentoonstelling officieel geopend worden. Sprekers zijn cabaretier/schrijver Dolf Jansen en duurzaam entrepeneur Maurits Groen. Na de opening is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de vertegenwoordigers van de drie samenwerkende partijen.

Foto-expositie
Op de stations wordt een selectie van 36 topfoto’s uit de archieven van National Geographic Magazine getoond. Ook is er een interactieve zuil, waar nog eens 100 top foto’s kunnen worden bekekenen. Een deel van de kubussen wordt gebruikt voor National Geographic Junior.

Augmented Reality show
Na de officiële opening, vanaf 15.00 uur – en op alle volgende dagen van 15.00 tot 19.00, zal de Augmented Reality show te bewonderen zijn. Via een groot digitaal scherm waan je jezelf tussen de wilde dieren en dinosaurussen. Een bijzondere ervaring die er wel eens voor zou kunnen zorgen dat veel bezoekers een trein later nemen…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.