logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Reisbureau Wereldvreemd

Aan het begin van het boek Reisbureau Wereldvreemd maak je kennis met Jonathan Mercator, die een heel apart reisbureau runt. Hij heeft namelijk een reisbureau vol met magische koffers, waar ook nog eens aparte werelden in zitten. En nu hoor ik je denken “maar hoe zit er dan een wereld in een koffer?”. Dat komt doordat er door heel het multiversum (alle werelden die er bestaan) zwakke plekken zijn tussen twee werelden. In het verre verleden heeft iemand die in een koffer weten te doen en sindsdien kunnen sommige mensen via koffers reizen.

Felicity

Daarna maak je kennis met de andere hoofdpersoon, het meisje Felicity (Flick). Zij is nu nog een normaal meisje dat net is komen wonen in het dorpje. Ze vind het niet leuk dat ze mee moest verhuizen, maar ze gaat toch op zoek naar voordelen. Daardoor komt ze bij een vreemd zaakje genaamd Reisbureau Wereldvreemd. Flick en Jonathan maken kennis met elkaar en wil Flick wel bij het gezelschap. Ze vond een stukje glas en daardoor kon ze magie zien. Flick kon gewoon echt magie zien, in plaats van de gele waas die Jonathan kan zien. Maar Flick weet dat nog niet, dus mondje dicht hé!

Koraalstad

Flicks eerste reisje als lid van genootschap Wereldvreemd moest iets leuks worden, had Jonathan besloten. Maar aangezien ze ook naar zijn vader op zoek zijn, besloot hij dat de beste optie Koraalstad zou zijn. Dat is een van de leukste werelden en staat op de lijst van zijn vader. En weet je wat er nou zo leuk is aan Koraalstad? Nou ja, nee natuurlijk want je hebt het boek nog niet gelezen :). Maar het leuke aan Koraalstad is dat de grond daar helemaal verend is en de zwaartekracht anders. Het is daar eigenlijk één grote trampoline waarmee je heel hoog kunt komen! Maar wat tijdens dit leuke reisje nog niet bekend is bij Flick is dat deze leuke wereld en vele andere werelden, waaronder ook de aarde, op het punt staan om opgegeten te worden door een schisma.

Ga direct naar Reisbureau Wereldvreemd op BOL.com.


Recensie over Reisbureau Wereldvreemd

Ik vind het een erg origineel, grappig, spannend en gewoon leuk boek. Vooral origineel en leuk. Je maakt kennis met vele wezens in veel verschillende werelden en je krijgt een beetje informatie over de regels en gevaren van het reizen via schisma’s. Dat heb je allemaal nodig in het dagelijkse leven (als je lid bent van genootschap Wereldvreemd tenminste). Daarom is het ook nog eens een informatief boek, dus nog een pluspunt voor dit boek!

Score: 8.5


Informatie

Reisbureau Wereldvreemd,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Fontein, 360 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026151347. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!