logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Reis door de tijd 11- De achtervolging van Miss Never, Geronimo Stilton

In ‘Reis door de tijd 11 – De achtervolging van Miss Never’ zijn Benjamin, Keetje en Torteltje per ongeluk in de tijdreismachine van Professor Wanrok gestapt. Nu is het de taak aan Geronimo, Thea, Duifje en Klem om ze te redden uit het verleden. En daar komt het eerste probleem al: er is maar plek voor 6 mensen… eh, ik bedoel muizen, op de Motix. Dus Klem kan niet met de rest mee en komt later met een ander tijdreis-voertuig.

Netertiti

De kleine knagertjes hebben het naar verbazen van Geronimo heel goed voor mekaar. Ze zijn in dienst genomen door de koningin van het Oude Egypte, Nefertiti. Gelukkig lukt het Geronimo, Thea en Duifje om zich door middel van schuilnamen te herenigen met de knagertjes. Nu zijn ze weer samen. Maar helaas ziet Duifje één van de velen aardsrivalen van Geronimo, Miss Never. Zij is van plan om de jurk van de koningin te stelen en daarna te gebruiken in een wedstrijd van het museum. Het is een gekostumeerd bal en je kunt winnen door de mooiste kleding in oude stijl te dragen. Miss Never wil altijd en overal winnen, dus zet ze alles op het spel om de mooiste te zijn. Helaas lukt haar plan en steelt ze de jurk zonder dat iemand heeft en geeft de Stiltons de schuld. Gelukkig geeft Miss Never weg dat ze ook nog de jurk van Eleonora van Aquitanië en Marie Antoinette wil hebben. Dus onze knagervrienden gaan de jurkendief achterna in het verleden.

Fietsen maar!

Eenmaal aangekomen in de tijd van Eleonora van Aquitanië zien ze Klem aanfietsen op de tijdreizende Fietsix. Maar zelfs met 7 man… eh, ik bedoel muis sterk gebeurt hier het zelfde: de jurk wordt gestolen en de Stiltons krijgen de schuld. Klem en Geronimo kregen de taak de jurk te bewaken, dus worden zij verdacht. Maar als ze de jurk terug vinden, gebeurt er niks ergs met ze. In de tijd van Marie Antoinette winnen ze de jurken terug. Eind goed, al goed. En de wedstrijd? Die werd gewonnen door de Stiltons!

Benieuwd wie de schrijver van Geronimo Stilton is?

Ga direct naar Een reis door de tijd 11 – De achtervolging van Miss Never op BOL.com.


Recensie over Reis door de tijd 11- De achtervolging van Miss Never

Het was een echte snorharentriller, zoals Geronimo dat zegt. De ene na de andere spannende gebeurtenis vindt plaats. Het verhaal loopt goed door en er gebeurt elke keer wel iets anders. Een boek voor alle leeftijden.

Score: 8.5


Informatie

Een reis door de tijd 11 – De achtervolging van Miss Never,
Illustrator:
Uitgever: De Wakkere Muis, 207 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085925248. Prijs: 19.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.