logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Klaar voor een onstuimige lente met Regatta en Dare2B

Het waren onstuimige eerste lenteweken voor 2016, dat is wel duidelijk. Koude ochtenden, warme middagen, een gure wind, veel regen… Je kunt wel zeggen dat het alom bekende typisch Nederlandse lenteweertje te zien is geweest. Is dat een reden om binnen te blijven? Om urenlang voor de kapstok te twijfelen over je outfit? Nee, natuurlijk niet! (da’s toch niet echt een cool ding om te doen, twijfelen over je outfit) en ook helemaal niet nodig. Zeker niet met de juiste kleding binnen handbereik. Ik heb het dan over de Regatta Greatgate sportjas (adviesprijs 100 euro, www.regatta.com), gecombineerd met een Dare2B Stretch Neck Gaiter (ca. 13 euro, www.dare2b.com). Een briljante combinatie, en ik zal je vertellen waarom.

De Regatta Greatgable sportjas is van alle technieken voorzien om je warm en droog te houden. Maar bij het begin beginnen: dankzij de stretch materialen – heel technisch de Fullstretch IsoTex 15.000 – past hij perfect, en gaat hij met al je bewegingen mee – zonder dat je jas los en flodderig zit. Het oog wil ook wat. Hij heeft twee buitenzakken, die zo’n beetje vanaf je borst tot aan het beginpunt van een normale jaszak lopen. Het is dus geen jas waarin je lekker kunt hangen met je handen, maar heeft echt een goed doordacht ontwerp. Voordeel is, dat wanneer je er wat voorwerpen in doet, het niet meteen lijkt alsof je een buikje hebt. En het zit niet in de weg als je bijvoorbeeld moet bukken. In het linker voorpand van de jas zit een ruime binnenzak. Altijd handig. Mocht het gaan regenen, dan kun je vertrouwen op de muts, die je bij de nek hoog kunt dichtritsen. De muts zit relatief strak om je hoofd, en is zelfs voorzien van een klep, zodat de regen niet in je gezicht waait. Perfect voor brildragers!

Maar wacht… een gewone jas die je in de regen draagt? Jazeker! De Regatta Greatgable is volledig waterafstotend. Alle naden zijn zelfs waterdicht afgewerkt, en op de schouders is zelfs geen naadje te bekennen. De enige naden die je vind zitten aan de onderkant van je mouw en de zijkant van de jas. Waterafstotend van buiten naar binnen, maar wel ademend naar buiten toe. Combineer dat weer met de elastische materialen, en je hebt een jas waar je prima mee op de fiets kunt stappen!

Zelfs ’s ochtends, want de jas is gevoerd met een lichtgewicht thermoguard voering, die je echt goed warm houd. Ook al vriest het buiten. Daarbij kun je de muts deels opzetten, zodat je nek ook beschermd is tegen de gure wind, maar zelf vind ik dat niet zo prettig. Daar komt de Dare2B Neck Gaiter om te hoek kijken. Dat is een stretch ‘kokersjaal’ die je via je hoofd om je nek kunt doen en eventueel nog een beetje aan kunt snoeren. De Neck Gaiter is ontzettend rekbaar en van een heel dun materiaal gemaakt, het iLUS CORE. Daardoor kun je hem na gebruik (of op de terugweg, als het zonnetje schijnt) makkelijk in je tas of jaszak steekt. Ondanks dat dunne materiaal is deze alternatieve das winddicht en houdt hij de warmte goed binnen. Daarmee is het een perfecte match voor de koude ochtenden.

Nieuwsgierig naar deze merken? Volg ze op Facebook!
www.facebook.com/RegattaOutdoors
www.facebook.com/Dare2BWelcomeToOurMountain

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.