logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Werk in stijl met een MacBook Pro

Als schrijver wil ik altijd aan de slag kunnen. En eerlijk is eerlijk: dat kan in principe ook. Het enige dat je nodig hebt, is een computer of laptop. Zelfs een tablet met toetsenbord zou volstaan! Maar als je gaat werken, dan het liefst op een apparaat waar je van op aan kunt. Eentje die je nooit in de steek laat, waar je goed op kunt werken en waarvan je weet: hier kan ik de wereld mee aan. Als je kijkt naar laptops, dan kom je in dat geval toch al snel bij een MacBook Pro uit. Deze apparaten staan bekend om hun degelijkheid, waarbij vooral de accuduur hoge ogen scoort.

Betrouwbare laptop

Een van de grootste voordelen van een MacBook Pro is dat hij ontzettend betrouwbaar is. De apparatuur van Apple computers is al tot in de puntjes op elkaar afgestemd (wat in mijn ogen misschien wel het grootste voordeel van een Apple is), met daaraan gekoppeld een soepel werkend besturingssysteem dat zichzelf automatisch opwaardeert en alle technieken optimaal weet te benutten. Een Apple vergelijken met een PC puur op basis van specificaties is dan ook bijna niet mogelijk: een Apple werkt veel efficiënter en benut alle onderdelen optimaal! Omdat je met een Apple computer alles op elkaar hebt afgestemd, is er bovendien veel minder kans op storingen en haperingen.

Gemaakt op gemak

Een ander voordeel van een MacBook Pro is dat deze gemaakt zijn met het gebruikersgemak in het achterhoofd. De filosofie ‘iedereen moet ermee kunnen werken’ wordt ook in de computers van Apple goed doorgevoerd. De programma’s werken steevast op eenzelfde manier. Kun je werken met het ene programma, dan voelt het andere programma intuïtief al nagenoeg hetzelfde aan. Dankzij die uniforme look and feel (en het feit dat je MacBook Pro wordt geleverd met de meest gangbare software, van tekstverwerker tot spreadsheet), kun je meteen aan de slag. Maar dat is niet alles: je laptop schakelt zichzelf uit zodra je ‘m dichtklapt en springt direct aan wanneer je hem opent. Zo kun je direct aan de slag, alsof je op een tablet werkt! Kijk – dat is wat ik wil als tekstschrijver. Heb je een ideetje, klap je je laptop open, even typen… klaar!

De hele dag door

Een ander groot pluspunt is de accuduur van MacBooks. Ze kunnen makkelijk een hele werkdag mee, waarbij de laptop continu kunt gebruiken. Doe je dat niet, dan kun je misschien wel twee of drie dagen op een enkele acculading vooruit. Dat is toch behoorlijk indrukwekkend! Het toetsenbord werkt prettig en heeft een heel fijne aanslag, het touchpaneel werkt aangenaam (voor zover die dingen ooit écht prettig werken) en er wordt continu gewerkt aan nieuwe innovatieve features. Ieder jaar komt er weer een nieuw model uit, met nog betere specificaties! Bovendien ziet zo’n MacBook Pro er ontzettend stoer uit. Ze zijn licht en degelijk, laten zich overal mee naartoe nemen en stralen gewoon professionaliteit uit!

Kostenplaatje

Jammer genoeg zit er aan al dat gemak wel een fors prijskaartje. Voor het goedkoopste model MacBook Pro betaal je nog net geen 1500 euro, voor het duurste model met een 16-inch beeldscherm mag je bijna 3200 euro neertellen. En dat zijn de ‘standaard’ modellen, die je nog kunt aanpassen met een snellere processor, meer opslag of meer werkgeheugen. Op zich prima investeringen, maar als je die extreme snelheid niet nodig hebt en je laptop vooral gebruikt voor – bijvoorbeeld – tekstschrijven en internetten… waarom zou je dan niet voor een eerder model gaan?

Refurbished is top!

Ik vertelde je al over de degelijke materialen. Die kunnen drie keer de klok rond, daar kun je op vertrouwen. Je kunt dus heel wat besparen door een gebruikte laptop te kopen. Wil je liever geen ‘garantie-tot-aan-de-deur’-model via een tweedehands verkoopsite of via een kennis van die ene verre vriend, dan is er een geweldig alternatief. Koop refurbished! Daarbij koop je een tweedehands product dat helemaal is nagekeken en softwarematig naar de fabrieksinstellingen is teruggezet. Je krijgt dus een compleet schone MacBook Pro, die technisch helemaal is gecontroleerd. Sterker nog: bij bijvoorbeeld Refurbished.nl krijg je gewoon twee jaar garantie op je refurbished MacBook Pro. Net als in een winkel waar je meer betaalt! En via de selectiemodule op hun website kies je de MacBook Pro die helemaal aan jouw wensen voldoet. Wil je een Retina scherm, 32GB geheugen en 256GB aan opslag? Geen probleem. Vink de vakjes aan en kijk wat er voor jou beschikbaar is!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.