In stijl met een tweedehands horloge

Kleren maken de man – en als je kijkt naar accessoires om het af te maken, om je als man al snel op een stoer en robuust horloge uit. Het nadeel is: de echt stoere en imposante horloges zijn gigantisch duur en exclusief! Hoe kun je toch goed voor de dag komen zonder een rib uit je lijf neer te leggen? Juist: door het kopen van een tweedehands horloge. Hoewel dat misschien wat weerstand bij je zal opwekken (je weet immers maar nooit of zo’n horloge wel lang genoeg mee gaat) kan ik dat deel van de zorgen van je wegnemen. Er zijn namelijk plekken waar je zonder risico een tweedehands klasse horloge kunt kopen. Moet je bijvoorbeeld maar eens naar deze collectie Omega kijken!

Refurbished horloge

Je kent vast wel het principe van refurbished. Smartphones, tablets en elektronica kun je al op deze manier kopen. De apparaten worden van boven tot onder, van binnen en buiten gecontroleerd op foutjes en eventuele slijtage, ze worden opgeknapt tot ze weer in tiptop conditie zijn en jij kunt ze dan – compleet met garantie – tegen een flink lagere prijs kopen. Briljant concept, dat dus ook voor horloges geldt! Op de site van ChronoExpert kun je een enorme collectie horloges vinden, in iedere denkbare stijl. Gecontroleerd, perfect werkend en met maar liefst 2 jaar garantie.

Alle stijlen

Het gave van het kopen van een tweedehands horloge op deze manier, is dat je een enorme keuze krijgt. Je koopt namelijk niet alleen de nieuwste modellen of die van vorig jaar, maar je treft soms ook echte klassiekertjes aan, zoals deze te gekke Omega Speedmaster 145.022, ook wel de Omega Moonwatch, uit 1982! Het eerste horloge dat op de maan is geweest. Dat is toch een subliem horloge? En eentje die bestand is tegen de invloed van de tijd, zoals je zelf wel merkt. Op de foto’s zie je wat kleine slijtageplekjes – het horloge is immers gewoon gedragen – maar dat haalt ook wel meteen de showroom shine van het horloge af, waar je eerlijk gezegd gewoon niet mee gezien wil worden. Je kunt er zelfs nog een spannend verhaal bij verzinnen hoe je aan het horloge bent gekomen – goede verhalen doen het altijd goed.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.