logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Redmi Buds 4 Pro


Xiaomi wil fantastische producten neerzetten voor een heel scherpe prijs. Onder de vlag Redmi lukt dat ook met grote regelmaat. De Redmi Buds 4 Pro zijn de opvolgers van de Redmi Buds 3 Pro, zoals je zou verwachten. Wij ontvingen een witte set en probeerden ze voor je uit!

Ontwerp

De Redmi Buds 4 Pro gebruikt het bekende steeltjes-ontwerp, met schuine steeltjes voor meer comfort en een toffer uiterlijk. Je kunt ze niet alleen krijgen in het wit, maar ook in het zwart. Een tof detail is de chromekleurige strip langs de buitenkant van de stelen. Hoewel je zou denken dat deze strips het aanraakgevoelige deel van de oortjes zijn, is dat niet zo – het is alleen voor de coolfactor. Nou ja – missie geslaagd! De oordopjes zitten goed in het oor en blijven goed zitten. Dankzij het lichte gewicht kun je ze makkelijk uren dragen tijdens het sporten, werk of andere activiteiten. De oplaadcassette is rond, bijna pilvormig. Je moet hem plat neerleggen, hij kan niet staan. Het doosje scharniert soepel open en klapt solide weer dicht. Op de voorkant van de oplaadcassette vind je een enkel ledlampje, op de onderkant vind je een knop en een USB-C oplaadmogelijkheid.

Slimme functies

Een feature die je in deze prijsklasse niet al te vaak ziet, is multipoint connectiviteit, waardoor je de oordopjes met 2 verschillende apparaten kunt verbinden. Maar mijn favoriete functie hier zijn de in-ear sensoren. De oordopjes detecteren wanneer je er een uit je oren haalt en stoppen daarbij automatisch met afspelen. Het is ook mogelijk om één oordopje tegelijk te gebruiken, het afspelen wordt ook hervat als je een van de oordopjes terug in de oplaadcassette plaatst. Daarnaast beschikkende dopjes over drie verschillende ANC-modi: Standaard, Transparantie en Stemverbetering. Alle drie de modi leveren fantastisch werk om geluiden buiten te houden of juist door te laten.

Geluidskwaliteit

De Redmi Buds 4 Pro hebben een warm geluid, zonder dat de bas overheerst of een bedompt resultaat oplevert. Hij is wel een tikje baszwaar vergeleken met andere oortjes, maar met de equalizerinstellingen van de app kun je het geluid makkelijk naar wens afstemmen. De middentonen zijn goed helder en bij het luisteren naar muziek krijgen de instrumenten genoeg ruimte. Zang en stemmen komen goed naar voren. Niet heel erg prominent, maar ze zakken ook niet weg in de achtergrond. De hoge tonen zijn helder genoeg, ze sluiten mooi aan op de middentonen. De oordopjes leveren een helder en open geluid, zonder dat het schel wordt als je ze te hard zet.


Recensie over Redmi Buds 4 Pro

De Redmi Buds 4 Pro is een geweldige set betaalbare TWS-oortelefoons die laten zien dat je zowel audiokwaliteit als een goede functieset kunt krijgen voor minder dan 100 euro. Erg veel verschil hoorde ik overigens niet in vergelijking met de Buds 3, maar daarentegen krijg je wat meer functies én ondersteuning voor de app. De oortjes bieden een prima basisfunctionaliteit, hoewel ik nog altijd geen fan ben van het pinchen in de steeltjes – dat blijft wennen geblazen (maar is ook een kwestie van voorkeur). Voor de prijs-kwaliteit is het een toffe set oortjes, waar je geen spijt van zult krijgen.

Score: 8


Informatie

Redmi Buds 4 Pro
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.