Redenen om een nieuwe tuinset aan de schaffen


tuin haarlem hofje tuinstoel buiten zitten

Je moet er misschien nog niet aan denken in deze koude wintermaanden, maar de lente staat zo voor de stoep. En wil je daar optimaal van genieten, dan zorg je nu vast dat je voorbereid bent. Ga je immers in de lente aan de slag, dan ben je al gauw een maand of wat verder, voor je alle knopen hebt doorgehakt! Een van de dingen waar je makkelijk mee aan de slag kunt is het uitzoeken en kopen van een nieuwe tuinset. Vier redenen om een nieuwe tuinset te kopen!

De oude tuinset is versleten

Alles slijt, zelfs tuinsets. Het doek van de zittingen van je stoelen scheurt langzaam in, een stoel is een keer gevallen en is daardoor flink beschadigd, hagelbuien hebben het tafelblad flink te grazen genomen… of misschien ben je heel zuinig geweest op je set en is hij door het vele gebruik gewoon op. Allemaal mogelijkheden om toch eens een nieuw en fris tuinstel te kopen.

Andere situatie aan tafel

Nog een heel praktische reden is wel dat de situatie thuis veranderd. Misschien hebben de kinderen een vriend of vriendin die regelmatig aanschuift. Daarvoor heb je meer zitplekken nodig. Had je eerst een set voor vier personen, moeten dat er nu vijf of zes worden. Plus ruimte voor eventuele gasten, natuurlijk.

Nieuwe sfeer

Een nieuwe tuinset geeft ineens een heel andere sfeer in de tuin. Verander je een grove set van steigerhout voor nieuwe wicker tuinsets, dan ga je van semi-industrieel ineens naar elegant en mediterraans! Natuurlijk moet de nieuwe set bij je passen, maar kijk ook verder dan je neus lang is. Blijf niet stug bij je oude, vertrouwde stijl, maar kijk ook eens bij compleet andere stijlen. Wij gingen bijvoorbeeld voor een houten tuinset, maar kwamen met een set van metaal en glas terug. Die sprak ons toch meer aan!

Tuin opknappen

Ben je in de herfst al begonnen met een grote verbouwing van je tuin? Dan is de indeling van je tuin waarschijnlijk helemaal veranderd. Let op de nieuwe vormen en lijnen om een set te zoeken die beter bij de nieuwe indeling past. Wellicht had je eerst een rond terras en nu een rechthoekig – dan kun je beter een rechthoekige of vierkante tafel neerzetten. Of heb je ineens minder ruimte voor een terras en moeten de stoelen aan een zijde van de tafel plaats maken voor een bankje?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.