logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Red het universum in Halo5: Guardians


halo 5 Halo is een reeks games voor de XBOX One die ongeëvenaard lijkt te zijn op het gebied van first person shooters. De kracht van de franchise zit hem natuurlijk in de verhaallijn, waarbij je een soort elite-soldaat speelt die dankzij zijn pak buitengewone vaardigheden biedt. Hal0 5: Guardians is het laatste deel uit de serie, dat gewoon verder gaat in de verhaallijn die al was neergezet. Dan doel ik natuurlijk op de campagnemodus van het spel, want HALO 5: Guardians heeft, net als de meeste games tegenwoordig, een ontzettend uitgebreide multi-player wereld.

Het verhaal

Gelukkig beschikt HALO 5: Guardians nog steeds over een goed verhaal. Daar is het mij meestal toch om te doen, hoewel het soms ook prettig is om lekker te knallen in een multiplayer gaat het er in een verhaallijn vaak toch iets ‘eerlijker’ aan toe. In het verhaal van Guardians krijg je meteen een supervette intro voorgeschoteld, die het verhaal mooi neerzet. Het Spartan team, waaronder jij als Chief toebehoort, wordt neergezet als een stel helden die zowel bejubeld als onbegrepen wordt. Daarna is het aan jou om als speler het geweer ter hand te nemen (of ieder gevonden geweer op te pakken) om je een weg te banen door creepy aliens die je gewoon willen vernietigen. Zo worstel je wereld na wereld door hordes aliëns, terwijl je speciale opdrachten moet uitvoeren (geen nood, je doelen staan netjes op de minimap). Die verhaallijnen kun je meestal gewoon wegklikken, als je er geen zin in hebt. halo 5 sfeerbeeld Het is een beetje een nadeel dat je weinig keuze hebt in het wapen dat je kiest. Die moet je namelijk vinden, en vaak snel schakelen om een nieuw geweer op te rapen als je zonder munitie zit. Aan de ene kant is dat best een realistische manier van spelen, maar ook wel weer ongewoon in het genre. (hoewel het voor Halo niet nieuw is 😉 )

Slim pak

Je pak is natuurlijk meer dan alleen een beschermmiddel. Het bevat ook een paar coole functies die je wellicht kunt gebruiken in het spel. Denk daarbij aan de Spartan Charge, waarbij je een stukje sprint om ergens met grof geweld tegenaan te knallen (een vijand, bijvoorbeeld, of een muur) die soms handig kan zijn als je ineens zonder munitie zit. Ook de Thruster Pack is geweldig, waarmee je een korte raketboost geeft in een bepaalde richting. Nu zie je me, nu zie je me niet! Ook kun je sliden met je pak, en tegen muren omhoog klimmen. Handige functies, die je wel even moet oefenen om ze goed te gebruiken. Het moeten natuurlijke handelingen worden! halo 5 guardians screenshot

Multiplayer

Zoals gezegd beschikt Halo 5: Guardians ook over een gigantisch multiplayer deel. Daarbij kun je kiezen uit de Warzone en de Arena. In de Warzone is het een grote wereld welke overspoeld is met spelers, die elkaar te lijf gaan. Chaos alom dus, waar je van moet houden. Je moet een basis aanvallen of verdedigen, wat dan wel weer een beetje lading aan je spel meegeeft. Ook kom je regelmatig eindbazen neer die je moet verslaan, met de nodige tegenstanders uiteraard. Hier speel je coole extra wapens en armours vrij die je kunt gebruiken in je strijd. In de Arena kom je de meer standaard battles tegen, zoals je die vaker ziet: team tegen team, verover de vlag, dat soort games. Halo 5: Guardians, XBOX One Microsoft. Leeftijd: vanaf 18 jaar.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.