logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Is Red Dead Redemption 2 de beste game ooit?


Red Dead Redemption 2 is nu al een tijdje released en de meningen over het spel zijn redelijk eenzijdig. Het is één van de beste games ooit uitgebracht volgens de meeste experts. De game bevat alles. Een goed verhaal, top graphics en een eindeloos grootte map.

De game speelt zich af in Amerika rond 1899. Je bent een coole en stijlvolle cowboy genaamd Arthur Morgan en je bent lid van één van de beruchtste bendes van het wilde westen. Er staat een gigantische bounty op je hoofd, omdat je een mislukte overval pleegde. Je slaat op de vlucht en probeert je dorp op te bouwen door geld te verzamelen en missies te voltooien. Maar het verhaal van de game maakt het volgens de meeste mensen niet zo een geweldig spel. Wat het zo een ongelooflijk leuk, avontuurlijk en mooi spel maakt is het landschap. In vergelijking met RDR(Red Dead Redemption) 1 is de map zo ontzettend gegroeid en er is zo veel te vinden. Denk aan: Mistige moerassen, ondergesneeuwde bergtoppen, open landschappen, modderige dorpen, prachtige huizen en zelfs een grote stad. Al die grote en mooie plekken zijn natuurlijk fantastisch, maar het mooiste is nog dat al deze plekken ook zo goed gedetailleerd zijn. Veel experts en andere gamers zeggen dat het spel echt tot leven komt en het je helemaal meesleurt in het verhaal. In de map is eindeloos veel te doen waardoor je altijd weer nieuwe dingen ontdekt.

Zoals bij meerdere spelen van Rockstar word je snel afgeleid van het hoofdverhaal. Er valt veel te doen buiten dit zoals: kampen overvallen, gevaarlijke bendes uitroeien, domino’s spelen en nog veel meer. Dit kan natuurlijk iets goeds zijn of iets slechts als je meer houdt van alleen het grote plaatje. Sommige gamers zeggen dat er zoveel informatie te verzamelen is in de game dat je de draad kan kwijtraken. De gameplay zelf is ook erg uitgebreid en dit maakt het weer uitdagender waardoor je niet snel uitgespeeld bent. Je moet bijvoorbeeld handmatig lichamen looten en de ouderwetse pistolen moeten geladen worden, voordat je ermee schiet. Ook moet je koffie eerst opwarmen bij een kampvuur voordat je het drinkt en kan je bier drinken in een bar. Het spel voelt wel langzaam aan in vergelijking met de eerder uitgebrachte game van Rockstar: GTA 5. Het tempo van het verhaal, de interacties en de zijmissies zijn nu eenmaal wat trager.

Kort samengevat is Red Dead Redemption 2 volgens de experts en de gebruikers dus een fantastisch spel. Je kunt de game prijzen vergelijken en daaruit zal blijken dat het wat duurder is dan andere spellen, maar volgens de gamers is dit het zeker waard. Het is samen met GTA 5 (wat ook door Rockstar games gemaakt is) één van de beste spellen van deze tijd. De verhaallijn, het landschap, de hoeveelheid details en de levendigheid zorgen hiervoor. Let er wel op dat je een playstation hebt met genoeg opslagruimte en een PC met een snelle videokaart, want anders kun je de graphics niet laden en dit zou nu net jammer zijn bij dit mooie spel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.