logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recepten voor feestelijke gerechtjes om te delen


De feestmaand staat weer voor de deur, tijd om extra uit te pakken in de keuken. Voor veel mensen is een feestdag het geschikte moment om op de proppen te komen met kleine hapjes, om lekker samen te genieten. Maar waar haal je die inspiratie toch vandaan? Het internet is een mooie basis, maar niet altijd even realistisch. Er staan nog al wat fouten op het wereldwijde web, wat geen succesgarantie oplevert. Wat dat betreft gaat er niets boven een kookboek. Uitgeverij Becht komt met twee boeken voor kleine hapjes, ieder aan de hand van een overduidelijke basis.


Recensie over Bladerdeeg, feestelijke gerechtjes om te delen

Dit diepvriesdeeg (hoewel je ook in de koeling tegenwoordig heel erg goed bladerdeeg kunt vinden) is bij iedereen wel bekend, ook als klein hapje. Je kunt het vullen met van alles en nog wat. Maar je kunt er nog veel meer mee doen, zo bewijst Guillaume Marinette in het boek Bladerdeeg – feestelijke gerechten om te delen. Hierin staan 34 verschillende gerechtjes die je vaak heel snel en eenvoudig kunt maken. Hij maakt de lekkerste creaties, van deegkransen met camembert of uien tot courgettebloemen met mozzarella en zelfs cheeseburgers. Of wat dacht je van vierkazenwafels of berengebakjes met chocolade, kaneelvlinders of kerstboompjes? Zowel qua vorm als qua vulling / smaakmakers is er genoeg variatie te vinden, voor ieder moment van het jaar. De schrijver maakt voornamelijk gebruik van koelvers bladerdeeg.

Score: 8


Ga direct naar Bladerdeeg, feestelijke gerechtjes om te delen op BOL.com.


Recensie over Stokbrood, feestelijke gerechtjes om te delen

De tijd van een mandje stokbrood op tafel met een paar salades en kazen er omheen is toch echt wel voorbij. Gelukkig maar – ik vond het altijd maar een gedoe. In het boek Stokbrood ontdek je feestelijke gerechten om te delen. Kant en klare stokbroodjes en breekbroden, dus. Soms zijn ze al belegd met een verrassende topping, vaal ook zitten de smaakmakers juist door het deeg heen verwerkt. Ook hier heb je een prettige variatie aan modellen en smaken, hoewel kaas wel een terugkerend item is. Kaaskroketjes op een stokje, een broodje camembert, eieren in cocottes, wolkenbedjes, broodwafels met pesto, geitenkaastaartjes… maar ook bananenbroodjes en zoete rolletjes komen aan bod, voor wanneer het eens niet hartig hoeft te zijn. Net als zijn tegenhanger Bladerdeeg zijn de recepten in het kookboek Stokbrood helder uitgelegd in stap-voor-stap instructies. De ingredienten staan netjes onder elkaar, evenals de (voor)bereidingstijd. Een leuke aanvulling op je verzameling feesthapjes!

Score: 8


Ga direct naar Stokbrood, feestelijke gerechtjes om te delen op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.