logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Breddos Tacos


Ik houd wel van een stukje hartig eten. Lekker pittig, maar niet te scherp. Een beetje als een taco, of een burrito, dat soort eten. Je ziet ook steeds meer Mexicaanse restaurants verschijnen, maar naar mijn bescheiden mening zijn er dat nog steeds veel te weinig. Ik bedoel: kijk eens naar het buitenland, waar Mexicaanse restaurants veel meer in opmars zijn. Of zou het zo kunnen zijn dat er hier in Nederland gewoon te weinig kennis in huis is van de pittige keuken? Daar kan wel verandering in komen, dankzij het kookboek van Breddos Tacos.

Mexicaans Londen naar Nederland

Breddos Taco is een restaurant in Londen van Nud Dudhia en Chris Whitney. Daar serveren ze hun eigengemaakte Mexicaanse gerechten, die ze zelf bedenken en in ieder geval helemaal zelf maken. Daar zit heel at werk in natuurlijk, en ook meteen het moeilijkste punt van de recepten. Zie maar eens al die exotische ingrediënten bij elkaar te sprokkelen! Daarin merk je pas echt goed hoe verschillend de Nederlandse winkels zijn dan die van bijvoorbeeld Engeland. Je kunt de ingrediënten niet eens overal verkrijgen!

Variatie

Breddos Tacos bevatten meer dan 75 taco- en tostadarecepten en bovendien de recepten voor 70 bijgerechten, basisrecepten, sauzen en drankjes. Maak je eigen taco- en tostadadeeg. Varieer eindeloos en vul je taco met Yucatánkip & mango- habanerosaus of kies voor tijgergarnalen met groene chilisaus. Serveer daar chipotle-jalapeñosalade bij en les je dorst met diverse agua frescas. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken voor Rund, Wild en gevogelte, Varken en lam, Vis, Groenten en bijgerechten en drankjes. Aan het einde van het boek tref je de recepten aan voor salsa’s en specerijen, alsook een register voor de recepten. 

Mexicaanse sfeer

Het grappige aan Breddos Tacos is dat ook de sfeer van de foto’s helemaal in stijl zijn. Veel van de gerechten zijn in beeld gebracht (niet allemaal, helaas) en enkelen daarvan zijn ook bewerkt op een kitcherig-mexicaanse stijl. Lekker felle kleuren, harde lijnen… je waant je zo met je sombrero in het zonnetje. Dos tequilla, por favor!


Recensie over Breddos Tacos

Heerlijke recepten en een duidelijke uitleg. Jammer genoeg zijn lang niet alle ingrediënten goed verkrijgbaar in ons koude kikkerlandje. Je moet overigens wel van goed gepeperd eten houden – daar wordt rijkelijk gebruik van gemaakt! Het boek is sfeervol opgemaakt met felle kleuren en smakelijke foto’s. De handgeschreven letters geven het een speels uiterlijk.

Score: 8


Informatie

Breddos Tacos,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789461431585. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.