November is World Vegan Month, oftewel dé maand om samen te genieten van plantaardige gerechten. Wil jij je lover inpakken tijdens het middaguur? Ga dan voor deze zuurdesemsandwich met geprakte avocado, shiitake ‘bacon’ en Gouda Flavour Slices. Na het eten van deze lunch zal je date je hart nooit meer willen breken.
Recept: Zuurdesemsandwich met avocado en shiitake ‘bacon’
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 10 minuten
Soort gerecht: Vegan
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 2
Dit heb je nodig
- 8 plakken Violife Gouda Flavour Slices
- 4 sneeën zuurdesembrood
- 1 avocado
- ½ komkommer, in dunne plakjes
- 100 g Violife Creamy Original
- 40 g babyspinazie
- 30 g groentekiemen
- VIOBLOCK unsalted, om in te bakken
- zout en peper
- Voor de shiitake bacon
- 100 g shiitake, in plakjes
- 1 el zonnebloemolie
- ½ el sojasaus
- 2 tl el ahornsiroop
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
Zo maak je het
- 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de ingrediënten voor de shiitake bacon in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de plakjes shiitake over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 minuten in het midden van de oven, keer de shiitake halverwege om. Laat daarna kort afkoelen.
- Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en smelt een blokje VIOBLOCK unsalted. Rooster het zuurdesembrood totdat het brood goudbruin en knapperig is geworden. Zet apart.
- Prak de avocado en breng op smaak met zout en peper. Zet apart voor later gebruik.
- Bouw de sandwich op. Bestrijk alle boterhammen royaal met Violife Creamy. Leg op de helft van de sneeën brood de baby spinazie, komkommer en Gouda Flavour Slices.
- Verdeel hier de geprakte avocado, shiitake bacon en groentekiemen overheen. Leg de bovenkanten op de sandwich en serveer. Smakelijk!