
Pompentaarten zijn er in alle soorten en maten. De klassieke Pumpkin Pie is eigenlijk een vrij neutrale taart met warme smaken en een heel fijne, cheesecake-achtige structuur. Je kunt hem eten als nagerecht, bij de koffie… en zelfs tijdens je maaltijd als bijgerecht. Deze pompoentaart is heel anders. Hij is zoet, kruidig en perfect geschikt voor bij de koffie (maar als nagerecht kan natuurlijk ook!)
Recept: Zoete pompoentaart
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 50 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 10
Dit heb je nodig
- 175 ml zonnebloemolie
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram geraspte (fles)pompoen
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 150 gram rozijnen
- 3 tl pumpkin spice kruiden
- 1 tl kaneel (optioneel)
- rasp van 1 sinaasappel
- 300 gram roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- een beetje sinaasappelsap
Topping
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden, vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de zonnebloemolie, suiker, zout en sinaasappelrasp in een kom. Klopt dit mengsel een paar minuten. Voeg de eieren er vervolgens stuk voor stuk bij, tot ze goed gemengd zijn.
- Spatel in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de kruiden door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng ze goed door elkaar.
- Spatel de geraspte pompoen door het mengsel.
- Roer de rozijnen door het beslag.
- Schep alles in de bakvorm en bak de taart gaar in 50-55 minuten.
- Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Roer voor de topping de roomkaas, 1 of 2 el sinaasappelsap en de poedersuiker door elkaar. Smeer deze over de afgekoelde (!) taart.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?