logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: XL Cookies van Zeinab


Als je fan bent van chocolate chip cookies, zul je absoluut dol zijn op deze XL chocolate chip cookies! Deze reusachtige koekjes zijn krokant van buiten en chewy van binnen en gevuld met drie soorten chocolade. Ze zijn perfect om te delen met vrienden en familie of om in je eentje van te genieten.


Recept: XL Cookies

XL Cookies Voorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 6

Dit heb je nodig

  • 240 g tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/4 tl fijn zeezout
  • 95 g lichte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 115 g roomboter, gesmolten
  • 1 ei
  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 100 g melkchocolade, grof gehakt
  • 100 g witte chocolade, grof gehakt

Zo maak je het

  1. Doe de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, het zeezout, de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en roer met je hand of een lepel goed door tot alle ingrediënten gemengd zijn.
  2. Voeg de gesmolten roomboter en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed tot je een bal kunt vormen van het deeg.
  3. Voeg de stukjes chocolade toe en kneed kort door.
  4. Maak ballen van 90 gram (voor XL-koeken) of 45 gram (voor kleine koeken) en leg op een bord of snijplank.
  5. Zet minimaal 1 uur in de diepvries.
  6. Verwarm de oven voor tot 175 °C (hetelucht) of 190 °C (boven- en onderwarmte).
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bevroren deegballen op. Houdt minimaal 5 centimeter ruimte tussen de ballen.
  8. Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken in 18-20 minuten gaar en goudbruin. Bak een paar minuten langer als je niet van een zachtere binnenkant houdt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken hierop minimaal 10 minuten afkoelen voor je de koeken serveert.
  9. De koeken zullen nog enigszins zacht zijn als ze uit de oven komen. Dit zorgt voor een heerlijk zachte binnenkant en krokante buitenkant.
  10. Tip: De koeken zijn maximaal 1 week houdbaar in een luchtdichte bak op een koele en droge plek.
  11. Tip: Je kunt van alles als vulling gebruiken, zolang je maar niet meer dan 300 gram vulling toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan 300 gram stukjes Oreo met 2 eetlepels cacaopoeder of 150 gram kandijkoek in combinatie met 150 gram witte chocolade en 2 theelepels kaneel.

Zoets van Zeinab Bron: Zoets van Zeinab, Zeinab Alshashime-Bakker
Klik hier voor onze review over Zoets van Zeinab.
Ga direct naar Zoets van Zeinab op BOL.com.
Dit recept is met toestemming geplaatst.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.