logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Wortelkoekjes


Deze wortelkoekjes zijn een heerlijke snack voor bij de borrel of lekker tussendoor!


Recept: Wortelkoekjes

WortelkoekjesVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 50 minuten
Soort gerecht: snack
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 400 gram wortels, schoon geschraapt en geraspt
  • twee eetlepels ras el hanout-kruiden
  • een scheutje aminos, tamarisaus of sojasaus
  • 500 gram havermoutmeel (vermaal havermout in de blender tot meel)
  • een snufje Keltisch zeezout
  • warm water

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Roer, in een kom, de wortelrasp door de aminos en kruiden.
  4. Doe het havermeel in een andere kom.
  5. Roer het zout door het meel en voeg water toe, tot er een stevige massa ontstaat. Spatel de wortels erdoor.
  6. Schep kleine ‘bergjes’ op de bakplaat.
  7. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Dit recept komt uit het kookboek Puur Natuur Groente en is geplaatst in samenwerking met de uitgever.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.