logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Wortel-bananen pannenkoeken met gekarameliseerde walnoten

Pannenkoeken – maar dan een stapje hoger. Deze pannenkoeken zijn gebaseerd op American Pancakes en zijn dus kleiner en dikker, met een heerlijke vibe van carrot cake en de zachte substantie van gebakken banaan. En… ze zijn dus helemaal niet zo moeilijk om te maken, als je overal gewoon rustig de tijd voor neemt. Met deze pannenkoeken maak je gegarandeerd indruk!


Recept: Wortel-bananen pannenkoeken met gekarameliseerde walnoten

Wortel-bananen pannenkoeken met gekarameliseerde walnotenVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Ontbijt
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • Walnoten
  • Gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • Zeezout
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 0,25 tl gemalen kruidnagel
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram wortel, fijngeraspt
  • 2 bananen in schuine plakjes
  • 200 gram Lurpak roomboter ongezouten, op kamertemperatuur

Zo maak je het

  1. Verhit 25 g Lurpak roomboter in een koekenpan op matig vuur. Rooster hierin de walnoten goudbruin. Besprenkel de walnoten, als het bijna krokant is, met het gerookte-paprikapoeder, zeezout en suiker. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Vermaal de gekarameliseerde walnoten in het hakbakje van de staafmixer tot kruim, houd 1 el kruim achter in een bakje ter garnering. Voeg 150 g boter toe en mix ongeveer 1 min tot de boter luchtig is. Schep de boter in een kommetje en laat staan tot gebruik.
  3. Meng voor het beslag de bloem, het bakpoeder, de kruidnagel, een snufje zout, eieren en melk. Roer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en roer dan de geraspte wortel door het beslag.
  4. Veeg de koekenpan schoon en verhit een derde van de overgebleven boter in de pan. Schenk 4 hoopjes beslag in de pan en leg op ieder hoopje 3 plakjes banaan.
  5. Bak de pannenkoeken 2 min. op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, keer om en bak nog 2 min. Herhaal dit 3 keer terwijl je de rest warm houdt onder aluminiumfolie.
  6. Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Schep hierop een beetje walnotenboter en strooi wat nootjes over de pannenkoeken als afwerking.
  7. Tip: de gerookte paprikapoeder is optioneel, die kun je ook weglaten. En heb je geen gemalen kruidnagel in huis? Koekkruiden zijn ook heerlijk!

Bron: Tips voor zelfvertrouwen in de keuken

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.