logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Veggie jalapeno burger met guacamole en geroosterde paprika


ULTIMATE VEGGIE JALAPEÑO BURGER MET GUACAMOLE EN GEROOSTERDE PAPRIKAHet vegetarische burgerschap is nog niet verzadigd. Er is nog veel ruimte voor extra pit en smaak, naast de reeds bestaande naturel burgers en groenteburgers. Garden Gourmet springt in dit gat met de lancering van twee nieuwe, grote, sappige vegetarische burgers vol met pit en smaak. Om dat te bewijzen maken wij een spicy jalapeno burger met guacamole en geroosterde paprika!

Recept voor Vegetarische jalapeno burger met guacamole en geroosterde paprika

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Soort gerecht: bijgerecht
Genoeg voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el creme fraiche
  • 1 limoen
  • 15 gram verse koriander
  • 1 tomaat
  • 1 handje veldsla
  • 2x geroosterde paprika (uit pot)
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 plakken cheddarkaas
  • 1 jalapenopeper

Hoe pak je het aan

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet alle ingrediënten klaar: Halveer de broodjes. Snij de paprika in repen, de ui in ringen en de jalapeno peper in ringetjes.
  • Bak de uiringen met de jalapenoringetjes kort in wat olie aan tot ze licht kleuren en schep uit de pan.
  • Bak vervolgens de Garden Gourmet ‘Jalapeno’ burgers aan beide zijden in wat olie en leg ze op een bakplaatje. Leg er een plak kaas op en schep daarop het ui-pepermengsel.
  • Veeg de pan schoon en rooster de broodjes op de snijzijde in de hete pan tot ze kleuren. Zet de burgers ca. 5 min. in de oven (laat de kaas smelten).
  • Leg de bodem van de broodjes op borden. Verdeel er een flinke lepel guacamole op en verdeel daarop wat veldsla en de geroosterde paprikareepjes. Leg daar de warme burgers met de ui en pepertjes uit de oven op. Verdeel er nog een pluk rucola op en zet de deksels van de broodjes erop.
  • Bereiding Guacamole
  • Halveer 2 rijpe avocado’s. Verwijder de pitten en prak het vruchtvlees fijn met 1 fijngesneden teen knoflook, een lepeltje creme fraiche en sap van een halve uitgeperste limoen. Schep er een in blokjes gesneden tomaat (alleen vruchtvlees, liefst zonder vel) en een flinke pluk (15 g) gesneden verse koriander door en breng op smaak met zout en peper.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.